Ana SayfaManşet84. gün: “Annemin tahliyesi açlık grevinin sonlandığı anlamına gelmiyor”

84. gün: “Annemin tahliyesi açlık grevinin sonlandığı anlamına gelmiyor”

HABER MERKEZİ – 84 gündür açlık grevi eylemini sürdüren HDP Milletvekili Güven’in kızı Temizkan, annesinin cezaevinden çıktığından beri daha hızlı bir şekilde kilo kaybettiğini söylüyor ve ekliyor: “Annemin tahliyesi açlık grevinin sonlandığı anlamına gelmiyor. Greve devam ediyor.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 8 Kasım’da başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 84’üncü gününde devam ediyor.

Güven, tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde başlattığı eylemi, 25 Ocak’ta görülen dava duruşmasında tahliye edilmesi ardından evinde sürdürüyor.

HDP’li vekilin yanı sıra cezaevlerinde 300’e yakın tutuklu süresiz-dönüşümsüz, bine yakın tutuklu ise süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemine devam ediyor.

Leyla Güven’in gazeteci olan kızı Sabiha Temizkan, Gazete Karınca’ya annesi Güven’in sağlık durumunu aktardı.

“Annem cezaevinden çıktığından bu yana sağlık durumu aynı şekilde kötüye gidiyor; tansiyonu çok düşük, halsizlik çekiyor, baş ağrıları ve mide krampları sürüyor. Sese ve ışığa karşı aşırı duyarlı. Gece uyuyamıyor. Uyku bozukluğu var. Sıvı almakta güçlük çekiyor.

“Cezaevinden çıktığından beri daha hızlı bir şekilde kilo kaybediyor. Sadece son birkaç günde 1.5 kilo kaybetti.”

“Kimse zarar görmeden talepler karşılanmalı”

Açlık grevi eyleminin bugün 84’üncü gününde olduğunu anımsatan Temizkan, “Annemin tahliyesi açlık grevinin sonlandığı anlamına gelmiyor. Greve devam ediyor” dedi.

Annesinin tahliyesinden sonra açlık grevi eylemlerinin gündemden düştüğüne dikkat çeken Temizkan, “Ancak kimse rahat olmamalı; annem tahliye edildi ama bu zaten olması gerekendi. O seçilmiş bir milletvekili” diyerek bir çağrıda bulundu.

“Herkes açlık grevlerinin devam ettiğini bilerek sesini yükseltmeli. Cezaevlerinde, yurt dışında açlık grevleri devam ediyor.

“Annem yanı başımda ama ona sarılamıyorum. Onunla hasret gideremiyorum. Kimse zarar görmeden talepler karşılanmalı, bu eylem sonlanmalı.”

Eylemcilerin talebi ne?

Güven ve cezaevlerindeki tutuklular, PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, geçtiğimiz günlerde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Tutuklular Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.


Gazete Karınca