Ana SayfaGüncelABD, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını güncelledi

ABD, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını güncelledi

HABER MERKEZİ – ABD, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını güncelleyerek vatandaşlarına seyahat planlarını yeniden değerlendirmeye almaları çağrısında bulundu. Suriye ve Irak sınırında riskin arttığına dikkat çekildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını güncelledi.

Çarşamba günü yayınlanan açıklamada, Türkiye genelinde seyahat riskinin 3’üncü seviyede olduğu belirtilirken, Suriye ve Irak sınırı bölgelerinde riskin 4’üncü, yani en üst seviyede olduğu kaydedildi.

Açıklamada, saldırı tehlikesinden dolayı ABD vatandaşlarına Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırı yakınlarındaki bölgelere seyahat etmemeleri yönünde uyarı yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında olası saldırıların önceden uyarı ya da işaret olmadan gerçekleşebileceği ve saldırılarda genellikle “turistik yerler, ulaşım merkezleri, alışveriş merkezleri, yerel hükümet binaları, oteller, eğlence kulüpleri, restoranlar, ibadet yerleri, kültür ve spor merkezleri, eğitim kurumları, havaalanları ve diğer halka açık mekanların” hedef gösterildiği belirtildi.

Amerika’nın Sesi’nden yer alan habere göre seyahat uyarısında, aralarında ABD vatandaşlarının da olduğu onbinlerce kişinin Türkiye’de gözaltına alındığına değinildi ve bu gözaltılara ilişkin iddialarda “siyasi güdümlü gibi göründüğü” ifadesine de yer verildi.

Açıklamada ABD vatandaşlarının Türkiye’den ayrılma yasağıyla karşı karşıya kalabildiği durumlar hatırlatıldı ve Türkiye hükümeti tarafından açık bir şekilde onaylanmayan “gösterilere katılmanın ya da hükümeti eleştirmenin tutuklamayla sonuçlanabileceği” yönünde de uyarı yapıldı.


Minbiç’te ABD’nin devriye bölgesinde bombalı saldırı