Ana SayfaToplumsal CinsiyetABD’de 10 yıldır bitkisel hayatta olan kadın cinsel saldırıya maruz bırakıldı

ABD’de 10 yıldır bitkisel hayatta olan kadın cinsel saldırıya maruz bırakıldı

HABER MERKEZİ – ABD’de 10 yıldır bir klinikte bitkisel hayatta olan kadın hasta cinsel saldırıya maruz bırakıldı. Kadın doğum yaparken, polis saldırganı bulmak için erkek personellerden DNA örnekleri almaya başladı.

ABD’nin Arizona eyaletindeki Phoenix kentinde 10 yıl önce suda boğulmak üzereyken kurtarılan ve o tarihten bu yana bitkisel hayatta olan bir kadın, yattığı klinikte cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre saldırı, kadının 29 Aralık’ta doğum yapması sonucu ortaya çıktı.

Polis, kliniğe çağrıldıklarında bebeğin nefes almadığını, ancak şimdi annesiyle birlikte bir bölge hastanesinde olduğunu ve durumunun iyiye gittiğini açıkladı.

Klinik yetkilileri, bitkisel hayatta olan kadın hastanın nasıl hamile kaldığını belirlemek üzere Salı günü polisin işlem başlattığını duyurdu.

Personelden DNA örnekleri alınıyor

Şirket, tüm personele zorunlu DNA testi yapılması konusunu gündeme getirdiklerini, ancak bunun federal yasalara aykırı olduğu yönünde bilgi aldıklarını açıkladı.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan polis yetkilileri,  klinikte DNA örneği vermek istemeyen herhangi bir personel olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmadıklarını bildirdi.

Kliniği işleten Hacienda HealthCare adlı kuruluşun CEO’su bu saldırı vakası üzerine istifa etti.

‘Şok ve dehşet yaşıyoruz’

Kadının ailesinin avukatı John Micheaels, ailenin bu taciz ve ihmalden dolayı öfkeli olduğunu ve travma yaşadığını söyledi.

Bazı aile üyeleri ise bebeğin “sevgi dolu bir aileye doğduğunu ve iyi bir bakım göreceğini” ifade etti.

Kabile lideri olan Amerika yerlilerinden Terry Rambler de komadaki kadının, San Carlos Apache kabilesine mensup olduğunu ifade etti.

Rambler, yaşananlar nedeniyle ‘büyük bir şok ve dehşet yaşadıklarını’ kaydetti.

Arizona Sağlık Bakanlığı, olay ortaya çıktıktan sonra bakımevinde ek güvenlik önlemleri alındığını açıkladı.