Ana SayfaDünyaABD’nin IŞİD’le mücadele temsilcisi Jeffrey oldu

ABD’nin IŞİD’le mücadele temsilcisi Jeffrey oldu

HABER MERKEZİ – Brett McGurk’ün istifası sonrasında boşalan IŞİD’le Mücadele Özel Temsilciliği’ne, halen ABD Suriye Özel Temsilciliği görevini yürüten James Jeffrey atandı.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusu yani Demokratik Suriye Güçleri (DSG) denetimindeki bölgelere operasyon hazırlığı gündemdeyken, ABD Başkanı Donald Trump 19 Aralık’ta Suriye’deki iki bin civarındaki askeri çekeceklerini açıklamıştı.

Çekilme kararının ardından ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk istifa etmişti.

Çekilme kararı sonrası istifa eden McGurk’ün, bir açıklama yapmasa da istifa sonrası çalışma arkadaşlarına ilettiği ve New York Times’ın ulaştığı elektronik postada çekilme kararını, “büyük bir şok, Suriye politikasının 180 derece değişimi” olarak değerlendirdiği ortaya çıkmıştı.

Trump ise Brett McGurk’ün istifa kararı ile ilgili yaptığı açıklamada “olay bile değil” ifadesini kullanmış ve McGurk için “şovmen” demişti.

Yerine James Jeffrey atandı

McGurk’ün istifası sonrasında boşalan göreve ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in atandığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Büyükelçi James Jeffrey, IŞİD karşıtı Küresel Koalisyon Özel Temsilciliği görevini yürütecek” ifadesine yer verildi.

Jeffrey’nin Suriye Özel Temsilciliği’ni de sürdüreceğini söyleyen Palladino, şöyle konuştu:

“Büyükelçi Jeffrey Dışişleri Bakanlığı ile IŞİD karşıtı küresel koalisyon arasındaki ilişkileri ve IŞİD’in kalıcı olarak yenilmesi dahil ABD’nin Suriye ve Irak’taki hedefleriyle tutarlı bir şekilde ortak ve müttefiklerimizle koordinasyon içinde Başkan Trump’ın Suriye’den ABD askerlerinin çekilmesini uygulama konusunda koordinasyon sağlayacak.”

Previous post
Gazeteci Murat Aksoy tahliye edildi
Next post
ABD’de bütçe krizi: ‘Hükümet aylar ya da yıllarca kapalı kalabilir’