Ana SayfaCezaevleriAçlık grevleri yayılıyor: Güven’inki 68’inci günde, Tuncel ve Irmak da başlıyor

Açlık grevleri yayılıyor: Güven’inki 68’inci günde, Tuncel ve Irmak da başlıyor

HABER MERKEZİ – DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile HDP eski Milletvekili Selma Irmak, açlık grevi eyleminin 68’inci gününde olan tutuklu HDP Milletvekili Güven’in “tecrit kaldırılsın” talebine destek vermek amacıyla yarından itibaren tutuklu bulundukları cezaevinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlayacaklarını duyurdu.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Hakların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, “Abdullah Öcalan’a dönük tecridin sonlandırılması” talebiyle 8 Kasım 2018’den bu yana açlık grevinde.

Öte yandan çeşitli cezaevlerinde Güven’in talebine destek vermek amacıyla 225 tutuklunun açlık grevi eylemi sürüyor.

Son olarak Güven’in talebine destek vermek amacıyla yarından itibaren Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile HDP eski Milletvekili Selma Irmak da tutuklu bulundukları Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Tuncel ve Irmak, cezaevinden gönderdikleri mesajlarında, Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan tarafından Pazar günü ziyaret edilmesinin ‘tecrit ve izolasyon politikasının son bulduğu anlamına gelmediği’ söyledi.

Mesajda, toplumsal olduğunu belirttikleri talep karşılanana kadar açlık grevi eyleminin süreceği bildirildi.

Öcalan ile yapılan Pazar günü yapılan görüşmenin ardından açıklamada bulunan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, görüşmenin önemine işaret etmesine rağmen “Mehmet Öcalan’ın bir görüşme yapması tecridin kalkması anlamına gelmiyor” demişti.

Görüşmeye ilişkin önümüzdeki günlerde HDP tarafından açıklama yapılması bekleniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İran’da kargo uçağı düştü
Sonraki Haber
"Trump'ın 'güvenli bölge' mesajı Türkiye'ye seçim hediyesi"