Ana SayfaGüncelAfrin’de patlamalar: En az iki ölü

Afrin’de patlamalar: En az iki ölü

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin ÖSO ile birlikte başlattığı operasyonun birinci yılında Afrin’de patlamalar meydana geldi. Patlamada en az iki kişi öldü.

Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin’de patlamalar meydana geldi.

Bölgeden yayın yapan ANHA’nın aktardığına göre patlamalar kent merkezinde yaşandı.

Patlamalardan birinin bir yolcu otobüsüne yerleştirilen bomba düzeneğinin aracın ilçe merkezinden geçtiği sırada infilak ettirilmesi sonucu meydana geldiği bildirildi.

İkinci patlamanın ise yine ilçe merkezindeki bir caddede yer alan çöp konteynırına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu meydana geldiği, ancak saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

İhlas Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı en az iki kişinin öldüğünü, Reuters ise görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde en az üç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Afrin’deki saldırıyla ilgili konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, “Bunlar hiçbir zaman bizim Afrin’deki mücadelemizi yıldırmayacak. Gerek Afrin’de gerek Cerablus’ta gerek El Bab’da bizim bu sürecimiz duraksamadan devam edecektir” dedi.

Fotoğraf: İHA

Afrin’deki patlamalar Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları ile kente girişinin yıl dönümüne denk geldi.

Geçtiğimiz yıl 20 Ocak 2018’de Afrin’e 72 uçak ile startı verilen “Zeytin Dalı” isimli operasyon başlatılmış, 58 gün boyunca kent bombalanmıştı.

Previous post
İki polis cinsel saldırıda bulundu, kadının başvurusunu işleme alan olmadı
Next post
Diyarbakır'da emniyet müdürü dahil 5 polis tarihi eser kaçakçılığından gözaltında