Ana SayfaGüncelAilesini dava eden bir çocuğun hikayesi: “Kefernahum” vizyonda

Ailesini dava eden bir çocuğun hikayesi: “Kefernahum” vizyonda

HABER MERKEZİ – Nadine Labaki’nin Cannes Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü ile dönen, ailesini ‘beni niye doğurdunuz’ diye dava eden 12 yaşındaki bir çocuğun hikayesini anlatan filmi “Kefernahum”, bugünden itibaren vizyonda.

Lübnanlı yönetmen Nadine Labaki’nin “Karamel” (Caramel) ve “Peki Şimdi Nereye?” (Where Do We Go Now?) isimli filmlerinden sonra çektiği üçüncü uzun metrajı “Kefernahum” (Capharnaüm), 25 Ocak Cuma günü (bugün) vizyona girdi.

Film, dünya prömiyerini geçtiğimiz Mayıs ayında 71. Cannes Film Festivali’nde yapmıştı.

Festivalde Altın Palmiye için yarışan film, Jüri Özel Ödülü’nü kazanmıştı. “Kefernahum”, aynı zamanda festivalde Ekümenik Jüri Ödülü’ne de layık görülmüştü.

Yabancı Dilde En İyi Film dalında Altın Küre’ye de aday gösterilen yapım, şu ana kadar farklı mecralardan toplam 21 ödül kazanmış durumda.

‘Beni niye doğurdunuz’ diyen bir çocuğun hikayesi

Lübnan’ın Oscar aday adayı olan film, aldığı ödüllerin yanı sıra konusuyla da dikkat çekiyor.

Film, ailesini dava eden 12 yaşındaki Zain’in hikayesini anlatıyor. Çocuğun ailesini dava etme sebebi ise oldukça ilginç. Zira Zain, kendisini dünyaya getirdikleri için ailesini mahkemeye veriyor.

“Kefernahum”, seyirciyi Zain’in yaşadığı zorlu deneyimleri üzerinden Beyrut’un arka sokaklarında yaşanan dramatik olaylara şahit ediyor.

Zain’i canlandıran Zain Al Rafeea’nin etkileyici performansıyla daha da çarpıcı bir hal alan yapımın dağıtımını Başka Sinema gerçekleştiriyor.

Filmin Türkiye hakları ise Bir Film ve Mars Prodüksiyon’da bulunuyor.

Fragman


Filmin sinopsisi ise şöyle;

“Lübnanlı yönetmen Nadine Labaki’nin yeni filmi Capharnaüm’ü seyrederken gözyaşlarınızı tutamayacaksınız. Film, hayata isyan eden on iki yaşındaki bir çocuğun acı hikâyesini anlatıyor. Beyrut’ta yoksulluk, çaresizlik ve şiddet içinde büyüyen Zain, kendisini dünyaya getirdikleri için ailesini mahkemeye verir. Çocuk olmak, aidiyet, göçmenlik, yoksulluk gibi konuların tüm gerçekliğiyle işlendiği Capharnaüm’da neredeyse tamamı amatör olan oyuncular etkileyici performanslar sergiliyorlar.”


Kaynak: FilmLoverss
Previous post
Açlık grevindeki Leyla Güven'in 17 gün önceki hali
Next post
Alparslan Kuytul tahliye edildi