Ana SayfaEğitimAkademisyen Ceren Damar Şenel öğrencisi tarafından öldürüldü

Akademisyen Ceren Damar Şenel öğrencisi tarafından öldürüldü

HABER MERKEZİ – Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde görevli olan akademisyen Ceren Damar Şenel, Hasan İsmail H. isimli öğrenci tarafından öldürüldü. Katil zanlısı çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürmek’ suçlamasıyla tutuklandı.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail H., dün saat 17.00 sıralarında araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’i “kopya tartışması” bahanesiyle önce silahla vurdu, ardından da bıçakladı.

Ağır yaralanan Damar-Şenel ihbar üzerine okula gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Polis, olay yerinden otomobille kaçan zanlıyı kısa süre sonra üniversiteye yakın bir bölgede yakalayarak gözaltına aldı.

Akademisyen Şenel’in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Damar-Şenel için bugün Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde bir tören de düzenlendi.

Öğrenci tutuklandı

Gözaltına alınan katil zanlısı, emniyet işlemleri ardından savcılığa sevk edildi.

Hasan İsmail H. savcılık sorgusunun ardından “kasten adam öldürmek” suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

Ceren Damar Şenel’i öldüren erkek çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

‘Kopya tartışması’

Diğer yandan cinayetle ilgili soruşturma başlatılırken, akademisyen Ceren Damar Şenel ile öğrenci Hasan İsmail H. arasında kopya tartışması yaşandığı iddia edildi.

DHA’nın aktardığına göre akademisyen Damar-Şenel’im, sabah saatlerindeki sınav sırasında kopya çekerken yakaladığı Hasan İsmail H.’nin sınav kağıdını aldığı öne sürüldü.

Öğrencinin de akşam saatlerinde odasına giderek Ceren Damar Şenel’i öldürdüğü aktarıldı.

Ayrıca haberde gözaltına alınan zanlının babasının ise polis olduğu belirtildi.

Çankaya Üniversitesi’nden açıklama

Çankaya Üniversitesi de Ceren Damar Şenel’in öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı, eğitime ara verildiğini ve sınavların geçici olarak ertelendiğini belirtti.

“Balgat Kampüs Hukuk Fakültesinde 2 Ocak 2019 tarihinde yaşanan menfur saldırıda üniversitemizin değerli akademisyenlerinden Ceren Damar Şenel’i kaybettik. Yaşanan elim olayın ardından sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen Ceren Damar Şenel, Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Menfur saldırıda hayatını kaybeden öğretim elemanımıza, Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm üniversite camiasına sabır ve baş sağlığı dileriz.

“Üniversitemiz genelinde yapılacak olan tüm sınavlar ertelenmiştir. 02/01/2019 tarihinde Üniversitemiz genelinde Senato kararı ile 1 gün (03 Ocak 2019) ve Hukuk Fakültemizde 3 gün (03-05 Ocak 2019) tarihlerinde yapılacağı ilan edilen tüm sınavlar ertelenmiş, ayrıca Hazırlık Eğitim Birimi’nde eğitime 1 gün (03 Ocak 2019) ara verilmiştir.”

Eğitim Sen’den açıklama

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) da Çankaya Üniversitesi’ndeki cinayete ilişkin bir açıklama yaptı.

Yaşamın her alanında şiddetin her geçen gün hükmünü artırmakta olduğu vurgulanan açıklamada “Üniversiteleri üniversite yapan yegâne öğe demokratik öğrenme iklimidir ve bu iklimin var olabilmesinin koşulu da ülkenin siyasi atmosferinden bağımsız değildir” denildi.

“Hiçbir gerekçe böylesi vahim bir olayı meşrulaştıramayacağı gibi yaşanan bu sarsıcı olay bir gerçeği de gözler önüne sermektedir. Hukuk öğrenimi gören, son sınıf öğrencisi bir erkeğin, Hasan İsmail H.’nin hukuktan anladığı güçlünün yasası, erkek şiddeti olmuştur. Ayrıca vakıf üniversitelerinin ticari niteliği, akademisyen-öğrenci ilişkisini işçi-müşteri ilişkisine indirgemekte ve paranın gücü tüm hakların, özgürlüklerin ve üniversite mantığının üstünde tahakküm kurmaktadır.

“Akademik özgürlüklerin yok sayılması, üniversitelere, bilime ve akademisyenlere dönük tehditler, bireysel silahlanmanın, cezasızlığın teşvik edilmesi şüphesiz ki güçlünün şiddetini ve zorbalığını cesaretlendirmektedir. Okulda, derslikte, hastanede, kısacası yaşamın her alanında şiddet her geçen gün hükmünü artırmaktadır. İnsan, doğa ve toplum yararına bilimin, özgürlüklerin ve hoşgörünün merkezi olması gereken üniversitede, yaşanan böylesi bir vahşet kabul edilemez. Unutulmamalıdır ki üniversiteleri üniversite yapan yegâne öğe demokratik öğrenme iklimidir ve bu iklimin var olabilmesinin koşulu da ülkenin siyasi atmosferinden bağımsız değildir.

“Eğitim Sen olarak, araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’in ailesine, yakınlarına, bilim emekçilerine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizi sunuyor, acılarını paylaştığımızın bilinmesini istiyoruz.”

Başsavcılık’tan cinayetin ardından ‘soruşturma’ açıklaması

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çankaya Üniversitesi’nde bir öğrenci tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar Şenel’le ilgili sosyal medyadan yapılan paylaşımla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, “Çankaya Üniversitesinde Ceren Damar isimli öğretim görevlisinin öldürülmesi olayıyla ilgili ‘Bu örnek hareket umarım sınavlarımıza yansır. Herkese iyi çalışmalar’ şeklinde paylaşım yapan ve aynı üniversitede öğrenci olan M.B isimli şahıs hakkında ‘suçu ve suçluyu övme’ suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatılmıştır” denildi.




Önceki Haber
CHP'li Tanrıkulu'nun Kürtçe mesajına televizyonda ırkçı yorum
Sonraki Haber
Belçika'nın Oscar adayı 'Girl' vizyona girdi