Ana SayfaGüncelAKP ve MHP Samsun il başkanları görevden alındı, Erdoğan’dan açıklama

AKP ve MHP Samsun il başkanları görevden alındı, Erdoğan’dan açıklama

HABER MERKEZİ – AKP ve MHP’nin Samsun il başkanlarının görevden alınmasının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı’nda kimse çizgimizin dışına çıkamaz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün Samsun İl Başkanı Taner Tekin’in “Cumhur İttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı” görevinden alındığını açıkladı.

Tekin, 15 Aralık’ta Samsun’da bir yerel televizyon kanalında katıldığı bir programda “Samsun’da hiçbir partiyle pazarlık masasına oturmadık. AK Parti veya herhangi bir partiyle bir görüşme, pazarlık ve anlaşma söz konusu değil. Samsun’da ittifak yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmadı. Olursa hangi kapsamda yapılacağı da belirsiz. MHP’nin görüşleri dikkate alınmazsa yarışmaktan yanayız” demişti.

MHP’li vekil disipline sevk edildi

Yalçın, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın da Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edileceğini de duyurmuştu.

Usta ise Salı günü yaptığı açıklamada “Samsun’da MHP 7 belediye istediği halde AK Parti’nin 2 belediye verdiğini” söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“İttifak mutlaka olacak diye bir şey değil… Bir ilçede Milliyetçi Hareket Partisi çok güçlü olarak görülüyor ve vatandaş istiyorsa bunun MHP’ye bırakılmaması ittifakın toplam oyuna zarar verir. Biz bu açıdan hakkaniyetli olunmasını gerektiğini ifade ediyoruz.”

AKP Samsun İl Başkanı da görevden alındı

MHP’deki bu gelişmelerin hemen ardından da AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman’ın açığa alındığını, bunun üzerine istifa ettiğini açıkladı.

Erdoğan’dan açıklama

Gelişmeleri değerlendiren AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Cumhur İttifakı’nda kimse çizgimizin dışına çıkamaz” dedi.

Erdoğan, partisinin belediye başkan adaylarıyla Ankara’da düzenlediği yerel seçim buluşmasında, isim vermeden Samsun’daki gelişmelere değindi.

“Cumhur İttifakı’nın ruhuna herkes uymalı. Uymayanlar kusura bakmasın istirahate alırız. Bu uzun bir yolculuk, birbirimizi kıramayız. Dayanışma içinde olacağız.”

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhur İttifakı, 31 Mart seçimlerine giden süreçte de aynı şekilde yoluna devam edecektir. Elbette ittifakta yer alan iki siyasi partinin farklı politikaları, farklı söylemleri olacaktır. Ama bunların hiçbiri ittifakın özünü oluşturan ülke ve milletin bekâsı konusundaki görüş ve mücadele birliğinin önüne geçmedi, geçmeyecek.

“Cumhur İttifakı’nın gereği neyse tüm arkadaşlarımız, tüm teşkilatlarımız buna uymalıdır. Sizlerden bu konuda hassasiyet bekliyorum. MHP’nin de aynı hassasiyeti göstereceğinden şüphe duymuyorum.”


Bu haber BBC Türkçe’den derlenmiştir.
Previous post
Suudi kadınlardan peçe protestosu: 'Peçe ayağımın altında'
Next post
Trump'tan çekilme sürecine ilişkin açıklama: Zaman dilimi vermedim