Ana SayfaGüncelAkşener’den Trump’a tepki: Büyük hadsizlik

Akşener’den Trump’a tepki: Büyük hadsizlik

HABER MERKEZİ – İYİ Parti lideri Akşener, Türkiye’nin Suriye’de Kürtleri vurması durumunda Türkiye’yi ekonomik yıkıma uğratacaklarını söyleyen ABD Başkanı Trump’a tepki gösterdi, “Trump’ın açıklaması büyük hadsizliktir, büyük terbiyesizliktir, büyük talihsizliktir” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’de Kürtleri vurması durumunda Türkiye’yi ekonomik yıkıma uğratacakları tehdidinde bulunmuş ve bölgede 32 kilometrelik bir “güvenli bölge” oluşturacaklarını söylemişti.

Bu açıklama Ankara’dan tepki çekerken, siyasi partiler de tepkisini dile getiriyor.

İktidar ve ana muhalefet partilerinin ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener de Trump’ın açıklamalarına yönelik partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Akşener, Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonun üzerinde durarak, “1 aydan fazla zaman geçmesine rağmen henüz yapılan bir şey yok. Amerika ve Rusya’nın oyalama taktiklerine itibar edilmemelidir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın dostum dediği biz hepimiz düşmanıyız Trump dostu. Dostum dediği Trump’ın Türkiye’nin operasyon ihtimaline karşı sosyal medyadan yaptığı açıklama büyük hadsizliktir, büyük terbiyesizliktir, büyük talihsizliktir” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İYİ Parti lideri, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın dün gece saatlerinde yaptığı telefon görüşmesine de değinerek, şunları söyledi:

“Ekranlarda herkese atar gider yapılıyor ya kanmayın. İsteklerini ertesi gün yerine getiriyorlar. Trump’a karşı Türkiye’den açıklamalar peş peşe geliyor. Aynı günün akşamına sayın Cumhurbaşkanı Trump’la telefonda görüşüyor. Yapılan açıklama net, Trump ve Erdoğan görüş alışverişinde bulundu. 55 yıl önce Amerika başkanına had bildiren bir devlet geleneği varken şimdi tehdit edenin istediği noktaya gelen bir devlet var.”


Erdoğan ile Trump görüştü, Ankara ve Washington’dan açıklamalar geldi

Suriye’ye operasyon: Trump tehdit etti, Ankara tepkili

“Trump’ın ‘güvenli bölge’ mesajı Türkiye’ye seçim hediyesi”

CHP’den Trump’ın tehdidine tepki, hükümete eleştiri


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hrant Dink, katledilişinin 12'nci yılında anılacak
Sonraki Haber
İstanbul'da bir kadın öldürüldü, ardından evi ateşe verildi