Ana SayfaDünyaAlmanya’da yüzlerce siyasetçiye siber saldırı, hükümetten açıklama

Almanya’da yüzlerce siyasetçiye siber saldırı, hükümetten açıklama

HABER MERKEZİ – Almanya’da Başbakan Merkel dahil yüzlerce siyasetçi ve ünlü kişiye ait kişisel veriler internete sızdırıldı. Saldırının kim veya kimler tarafından düzenlendiği belirsizliğini koruyor.

Almanya’da aşırı sağcı AfD (Almanya için Alternatif) dışında Federal Meclis’te yer alan partilerdeki yüzlerce siyasetçi ve tanınmış kişiye ait kişisel veriler internete sızdırıldı.

Haberi ilk duyuran, Berlin Brandenburg Radyo Televizyon Kurumu RBB oldu. Habere göre, saldırıdan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU), Hristiyan Sosyal Birlik (CSU), Yeşiller, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Sol Parti etkilendi.

Yüzlerce ismi hedef alan siber saldırıdan etkilenenler arasında Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de bulunuyor.

Neler sızdırıldı?

DW Türkçe’nin RBB’ye dayandırdığı habere göre, çok sayıda parti içi belge, milletvekillerinin cep telefonu numaraları, kredi kartı bilgileri ve adreslerini internette paylaşıldı.

Yine Almanya merkezli Spiegel de sızdırılan bilgilerden bazılarının güncelliğini koruduğunu yazdı.

Öte yandan verilerin nereden ele geçirildiği ve siber saldırının kim veya kimler tarafından düzenlendiği belirsizliğini koruyor.

Hükümetten açıklama

Olaya ilişkin hükümet cephesinden gelen ilk açıklama, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Adalet Bakanı Katarina Barley tarafından yapıldı.

Barley, bugün yaptığı açıklamada, bilgileri sızdıranların en kısa sürede ortaya çıkarılması ve bunu hangi olası siyasi amaçla yaptıklarının aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Bakan saldırıyı düzenleyenlerin “demokrasi ve demokratik kurumlara olan güveni zedelemek istediğini” savundu.

Hükümet sözcüsü Martina Fietz de farklı alanlardan yüzlerce kişinin verilerini kapsayan siber saldırıyı doğruladı. Sözcü, başbakanlığa ait “hassas bilgilerin” ise saldırıdan etkilenmediğini belirtti.