Ana SayfaDünyaAlmanya’dan Türkiye’ye operasyon uyarısı

Almanya’dan Türkiye’ye operasyon uyarısı

HABER MERKEZİ – Almanya hükümeti, Türkiye’yi Kuzey Suriye’ye dönük bir askeri operasyondan uzak durmaya çağırdı. Hükümet sözcüsü, askeri harekatın Suriye’nin hiçbir bölgesinde çözüm getirmeyeceği mesajı da verdi.

Almanya hükümeti, Türkiye’yi Suriye’nin kuzeyine dönük olası bir askeri operasyondan uzak durmaya çağırdı.

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Suriye’de “askeri bir çözüm” olamayacağını ve bunun “tüm Suriye toprakları için geçerli olduğunu” vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan da konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Bakanlık sözcüsü, askeri bir operasyonun ülkedeki insani durumu daha da zorlaştıracağını belirterek Ankara’nın “son derece sorumlu bir şekilde davranmasının çok büyük aciliyet taşıdığını” söyledi.

Tüm tarafları sorumluluk bilinci içinde hareket etmeye de çağıran sözcü, şu an itibarıyla en önemli şeyin bu olduğunu vurguladı.

Ayrıca Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın Salı günü Ankara’ya yaptığı ziyaret ve gerçekleştirdiği görüşmeleri memnuniyetle karşıladıklarını da belirterek, bu görüşmelerin Suriye’deki sürecin “barışçı ve şiddetten uzak” şekillendirilmesi ve tüm taraflar için güvenli çözümler bulunmasına hizmet etmesini umduklarını kaydetti.

Bolton başkanlığındaki heyetin Ankara temaslarında, olası Suriye operasyonuna dair Türkiye ile ABD arasında anlaşma sağlanamamıştı.

Bolton Türkiye’ye gelmeden önce “Kürtleri koruma anlaşması olmadan çekilme olmaz” demiş, Erdoğan ise ABD heyeti Ankara’da görüşmelere devam ederken buna tepki göstererek operasyon mesajı vermişti.


ABD’yle anlaşmazlık sonrası rota yine Rusya: Erdoğan, Putin’le görüşecek

ABD “Trump’a teminat verdi” dedi, Erdoğan yalanladı: Taviz yok, operasyon çok yakında

Times: Erdoğan Kürtlere saldırmaya hazır

Previous post
İspanya'da Franco sonrası ilk kez: Aşırı sağcılar Endülüs’te 'kilit parti' oldu
Next post
Beşiktaş-Adalar seferleri iptal edildi