Ana SayfaGüncelAnkara’dan Fırat’ın doğusuna operasyon sinyali

Ankara’dan Fırat’ın doğusuna operasyon sinyali

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Savunma Bakanı Akar’dan Fırat’ın doğusuna yönelik askeri operasyon sinyali geldi. Erdoğan “Fırat’ın doğusunu da çok yakında huzura, emniyete ve istikrara kavuşturacağız” derken, Akar TSK’nin her türlü hazırlığı yaptığını söyledi.

Türkiye’nin bir süredir gündeminde olan Fırat’ın doğusuna düzenlenmesi olası operasyona ilişkin Ankara’dan açıklamalar geldi.

Dün İstanbul’da bir konuşma gerçekleştiren AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Güvenliğini sağladığımız diğer bölgeler gibi Fırat’ın doğusunu da çok yakında huzura, emniyete ve istikrara kavuşturacağız” dedi.

Bu amaçla Türkiye’nin ABD ve Rusya başta olmak üzere birçok askeri güçle temas içinde olduğunu belirten Erdoğan, “Her iki tarafla da son derece olumlu istişareler gerçekleştirdik. Diplomatik çabalarımızı devam ettirirken aynı zamanda da bir sonraki adım için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu süreçte amacımız, kendi milli güvenliğimizi özellikle güçlendirmenin yanında Suriye’nin toprak bütünlüğünü garantiye almaktır” diye konuştu.

Erdoğan’ın bu beyanlarının bir gün ardından da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan konuya ilişkin açıklama geldi.

“Fırat Kalkanı” ve “Zeytin Dalı” isimleri verilen askeri harekatları hatırlatan Akar, Minbiç ve Fırat’ın doğusuna yönelik şu mesajı verdi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yurt içinde ve dışında tek hedefi teröristlerdir. Şu anda önümüzde Münbiç ve Fırat’ın doğusu var. Bu konuda da ilgili ülkelerle temaslarımız sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine düşen görevler çerçevesinde her türlü hazırlığı yaptı, her türlü hazırlığı tamamdır. Yeri ve zamanı geldiğinde Münbiç’te de Fırat’ın doğusunda da gerekli faaliyetler, görevler yerine getirilecektir.”


Adana Mutabakatı: Suriye’ye operasyonun önünü mü açıyor, yoksa tam aksi mi?