Ana SayfaGüncelAvukat Selçuk Kozağaçlı babasına eli kelepçeli halde veda etti

Avukat Selçuk Kozağaçlı babasına eli kelepçeli halde veda etti

HABER MERKEZİ – Tutuklu avukat Selçuk Kozağaçlı, hayatını kaybeden babasının cenaze törenine eli sivil bir jandarmaya kelepçeli olarak katıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan tutuklu eski Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı, 26 Ocak’ta hayatını kaybeden babası Ayhan Kozağaçlı’nın cenaze törenine katıldı.

Kozağaçlı, eli bir sivil jandarmaya kelepçeli halde babasına veda etti.

Baba Kozağaçlı, Konya Merkez Musalla Halkabi Köşk Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Kelepçeleriniz yetmeyecek. Biz Kazanacağız!” denildi.

Ayrıca Twitter’dan Kozağaçlı’nın yer aldığı fotoğrafa yer verilerek şu mesaj paylaşıldı.

Ne olmuştu?

12 Eylül 2017’de ÇHD’li avukatlara yönelik düzenlenen gözaltı operasyonunda 10 avukat gözaltına alındı. Daha sonra bu sayı 16’ya çıktı.

Selçuk Kozağaçlı da 13 Kasım 2017’de tutuklandı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi ise, 14 Eylül 2018 tarihinde görülen duruşmada tutuklu yargılanan 17 avukatın tahliyesine karar verdi.

Ancak ertesi gün savcılığın tahliye kararına itirazıyla mahkeme bu kez avukatlar hakkında yakalama kararı çıkardı ve aralarında Kozağaçlı’nın da olduğu avukatlar yeniden tutuklandı.

Son olarak 24 Ocak 2019 tarihinde Kozağaçlı ile birlikte Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Behiç Aşçı ve Engin Gökoğlu, hukuksuz yargılamalara ve cezaevlerindeki baskılara dikkat çekmek amacıyla  açlık grevine başladığını duyurdu.