Ana SayfaGüncel“Ayasofya’da bale” fotoğrafına inceleme

“Ayasofya’da bale” fotoğrafına inceleme

HABER MERKEZİ – Başta Akit olmak üzere sosyal medyada hedef gösterilen Ayasofya’daki bale figürü fotoğrafı için inceleme başlatıldı.

Ayasofya Müzesi’nde bale figürü yapan bir kadın dansçı sosyal medyada gündem oldu.

Konu, iş kadını Leyla Alaton’un Ayasofya’ya yaptıkları ziyaretin fotoğraflarını paylaşması üzerine gündeme geldi.

İktidara yakınlığı ve haberlerindeki nefret söylemleri ile bilinen Akit, “Namaza izin yok, soyunmaya ve dansa izin var” başlığıyla dansçıyı hedef gösterdi.

Sosyal medyadaki tepkilerin ardından Ayasofya Müzesi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, müze içerisinde çekilen fotoğrafa ilişkin inceleme başlatıldığı bildirildi.

“İlgili mevzuatımız çerçevesinde müzemizde, turizm firmalarından gelen talepler doğrultusunda akşam saatlerinde özel açılışlar gerçekleşmektedir. Nitekim, 05 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşen akşam açılışında, ziyarete gelen bir bayan tarafından, bir bale hareketi olan ‘spagat’ figürü müze içerisinde yapılmış ve diğer ziyaretçiler tarafından fotoğrafı çekilmiştir. Bu husus sosyal paylaşım sitelerine yansımış ve tarafımızca konu hakkında gerekli incelemeler başlatılmıştır.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından da müzenin bu açıklaması retweet edildi.

Fotoğrafı paylaşan Alaton’dan açıklama

150 kişilik bir grupla Ayasofya müzesini gezdiklerini belirten iş kadını Leyla Alaton, fotoğrafın gündeme gelmesiüzerine bir özür mesajı paylaştı.

Alaton Twitter’daki mesajında fotoğrafın hatıra niyetine çekildiğini söyledi.

“Estetik olduğunu düşündüğüm foto paylaştım. Hiçbir değere tehdit olabileceğini düşünemedim! Çok çok üzgünüm. Gerçekten, incinmiş olanlardan özür dilerim. Kimseyi incitmek gibi bir kastım ‘asla’ olamaz. Dans gösterisi mevzuu bahis değildir. Hatıra niyetine safça çekilmiştir.”

Previous post
Amerika Yerlilerine dönük zulme canı pahasına direnen bir isim: Anna Mae Aquash
Next post
Yönetmen Lee Chang-dong ile "Beoning" üzerine