Ana SayfaGüncelAyşe Düzkan cezaevine girdi

Ayşe Düzkan cezaevine girdi

HABER MERKEZİ – Gazeteci, yazar Ayşe Düzkan, kapatılan Özgür Gündem gazetesinin “Nöbetçi Genel Yönetmenliği” kampanyasına katıldığı için hakkında verilen hapis cezasının onanması üzerine cezaevine girdi.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin “Nöbetçi Genel Yönetmenliği” kampanyasına katılan gazeteci, yazar Ayşe Düzkan, hakkında verilen 1 yıl 6 aylık hapis cezasının onanması üzerine, cezasının infazının gerçekleştirilmesi için öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

Düzkan’ı DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm, BDS (Filistin İçin İsrail’e Boykot Girişimi) aktivistleri, feminist kadın örgütleri ve çok sayıda gazeteci yalnız bırakmadı.

Kendisine destek olmak amacıyla gelen gazeteciler ile fotoğraf çektikten sonra vedalaşan Düzkan, avukatı ile birlikte infaz bürosuna gitti.

Yapılan işlemlerin ardından Düzkan, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Düzkan: Benim cezaevine giriyor olmam devede kulak

Düzkan, adliye önünde yaptığı açıklamada “Çok fazla siyasal tutuklu var, siyasi saiklerle tutuklu çok insan var ve uzun süreler yatıyorlar. 18 ay aldım. İnfazı yakmazsak bir yıl yatacağım. Yani devede kulak” dedi.

Ayşe Düzkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“En önemlisi siyasetle uğraşmayı tercih etmiş insanlar üzerindeki baskı bugün memlekette olan şeyin en kritik bölümüdür. Türkiye’de yönetim, hukuk ortadan kalkıyor. Türkiye Afganistanlaştırılıyor bugün. Bunun yanında benim cezaevine giriyor olmam devede kulak, üzerinde durulacak bir şey değil. Bu yüzden moralim yerinde, bir an önce çıkıp işlerimin başına dönmek istiyorum. Türkiye’de basın özgürlüğü hiçbir zaman iyi durumda olmadı. Tutuklu gazeteci sayısında dünyada başa baş güreşiyoruz. Ne zaman bir ülkede saklanacak bir şey varsa o zaman basın özgürlüğü kısıtlanır. Özgürlük, azadi, hurriya.”


Dünyadan Özgür Gündem davasından ceza alan beş gazeteciye destek mesajı

Beş gazeteciye verilen toplam 9 yıl 9 ay hapis cezası onandı