Ana SayfaGüncelBahçeden portakal alan iki Türkmen işçi 20 gündür geri gönderme merkezinde tutuluyor

Bahçeden portakal alan iki Türkmen işçi 20 gündür geri gönderme merkezinde tutuluyor

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir evin bahçesindeki portakal ağacından portakal aldıkları için ev sahibinin şikayeti üzerine gözaltına alınan iki Türkmen işçi, 20 gündür geri gönderme merkezinde tutuluyor.

İstanbul Fatih’e bağlı Kocamustafapaşa’da 22 Aralık 2018 tarihinde iki Türkmen işçi Alişer Jabbarov ve Bahtiyar Jorayev, müstakil bir evinde bahçesindeki portakal ağacından portakal aldı.

İşçiler, ev sahibinin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

Şikayetçi olan Abdullah T., bahçesindeki kömürlüğün de dağılmış halde olduğunu iddia ederek şöyle konuştu:

“Kömürlüğümde çalınan bir şey yoktur. Ancak kömürlüğüm dağılmış ve kurcalanmıştır, kömürlüğe giren şahısları görmedim. İzinsiz olarak bahçeme giren portakallarımı çalanlardan şikayetçiyim.”

‘Evde kimsenin yaşamadığını biliyordum’

Evrensel’den Eylem Nazlıer’in haberine göre verdiği ifadede 10 yıldır Türkiye’de yaşadığını belirten Alişer Jabbarov şunları söyledi:

“22 Aralık 2018 günü saat 18.00 sıralarında evimize ait halıları, yağmur yağdığı için çatıdan almaya, çatıya çıkmıştık. Bahtiyar portakal ağacından birkaç tane portakal almak için çatıdan ağaca geçti. Ben de çatıda halıları topluyordum. Evin boş olduğunu kimse tarafından kullanılmadığını, kimsenin yaşamadığını biliyordum. Biz hırsızlık amacıyla çatıya çıkmadık. Kömürlüğe de hiç girmedik. Bahtiyar sadece çatıdan ağaca, sonra da ağaçtan çatıya geçti. Kesinlikle bahçeye bile inmedik. İkamet sahibinden de özür diledik. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

‘İdari gözetim bir yıla kadar uzayabilir’

Türkmen işçilerin Avukatı Agit Arslan ise işçilerin yabancı uyruklu oldukları için idari gözetim uygulandığını belirterek bu durumun bir yıla kadar uzayabileceğini dile getirdi.

Arslan işçilerin durumuna ilişkin şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Duruşma yapılmıyor yabancı oldukları için. İstanbul Sulh Ceza’da 3 defa dava açtık. İdari gözetim kararı yok diye üçü de reddedildi. Polis, Göç İdaresine idari gözetimi vermiyor. Dolayısıyla bir keyfilik söz konusu. Bir 20 gündür keyfi tutumla idari gözetimdeler. Çanakkale’ye gönderildikleri için tekrar dava açacağız umarım bu sefer bırakılırlar.”

Previous post
YSK seçim günü uygulanacak yasakları açıkladı
Next post
Yönetmen Martin Scorsese’ye göre mutlaka izlenmesi gereken 125 film