Ana SayfaGüncelBilgen’in yargılandığı davada ‘yargılama durdurulsun’ talebi reddedildi

Bilgen’in yargılandığı davada ‘yargılama durdurulsun’ talebi reddedildi

HABER MERKEZİ – HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında açılan davanın beşinci duruşmasında mahkeme heyeti, yargılamanın durdurulması yönündeki talebi reddetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında, “örgüt üyeliği”, “suç işlemeye alenen tahrik etme” ve “halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma” iddialarıyla 11 yıldan 25,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın beşinci duruşması, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Bilgen’in katılmadığı duruşmada, avukatlar Reyhan Yalçındağ ve Mehdi Özdemir hazır bulundu.

MA’nın haberine göre heyet değişikliği nedeniyle bir önceki duruşmanın zabıtları okunurken, savcı esas hakkında mütalaasını hazırlamak için dosyanın kendilerine tevdiini istedi.

Bilgen’in avukatları Yalçındağ ve Özdemir ise 24 Haziran 2018’de yapılan seçimde tekrar milletvekili seçilen müvekkillerinin yargılanmasının durdurulması talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, avukatların taleplerini sanık üzerine atılı suçların Anayasa’nın 14’üncü maddesi kapsamına girdiği gerekçesiyle reddederek, duruşmayı 16 Nisan’a erteledi.

Previous post
Bireysel silahlanma: Türkiye'de silahlı şiddet son 4 yılda yüzde 69 arttı
Next post
Bahçeli'den CHP'ye: YSK'yı tanımıyorsanız seçime de katılmayın