Ana SayfaKültür-SanatBir dayanışma sergisi: ‘Kadınlar Yaşasın Diye’

Bir dayanışma sergisi: ‘Kadınlar Yaşasın Diye’

HABER MERKEZİ – Yaşamın her alanında şiddete, cinsel istismara ve baskıya maruz bırakılmış kadınların hikayelerinin 20 kadın sanatçının eserleriyle anlatılacağı “Kadınlar Yaşasın Diye” isimli sergi, 13-15 Ocak tarihlerinde KargART’ta düzenlenecek.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve kadın sanatçılar, yaşamın her alanında şiddete, cinsel istismara ve baskıya maruz bırakılan kadınların hikayelerini açacakları sergiyle anlatacak.

20 kadın sanatçının eserleriyle katılacağı ‘Kadınlar Yaşasın Diye’ isimli sergi, yarın İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki KargART’ta açılacak.

15 Ocak’a kadar açık kalacak sergide yer alan kadın sanatçıların farklı tarihlerde yaptıkları eserler sergilenecek.

Buradan elde edilen gelir ise kadınlara yönelik çalışmalarda kullanılacak.

Sergide eserleri yer alan tüm isimler adına sanatçı Beyza Boynudelik imzasıyla yayınlanan metinde, şu ifadelere yer verildi:

“Bu dayanışma sergisiyle evde sokakta yaşamın her alanında şiddete, cinsel istismara, baskıya maruz kalmış kadınların hikayelerini 20 kadın sanatçının eserleriyle anlatıyoruz. Türkiye’de her gün kadınlar öldürülüyor, kadınların sesi her gün ölümle kesiliyor. 2018 yılında 440 kadın öldürüldü ancak Türkiye’de kadınlar şimdiye dek hiç olmadıkları kadar canlı bir biçimde buna karşı mücadele ediyor. Dünyanın dört bir yanından kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete karşı mücadele de giderek artıyor. Biz istiyoruz ki tek kadın dahi öldürülmesin. Şiddete, baskıya maruz kalmasın. Eşit ve özgürce hayatını sürdürebilsin. Bu bağlamda tüm kadınlar için hak arayışımızı bu kez sanatla yapıyoruz. Çalışmalarımıza devam ederken mücadelemize destek olmak isteyenler bu sergide alacağınız her bir eser ile sürdürdüğümüz çalışmalara, kadınların yaşaması için verdiğimiz mücadeleye maddi katkı sağlamış olacaksınız. Eşit ve özgür yarınlar ve temennisiyle.”




Önceki Haber
Sayı 12'ye düştü: HÜDA PAR'dan yerel seçimlere katılmama kararı
Sonraki Haber
66 gündür açlık grevinde: Güven’in bulunduğu cezaevine yürüyenler engellendi