Ana SayfaKültür-SanatBİR SERGİ | ‘Cadılarla Dans Etmek’

BİR SERGİ | ‘Cadılarla Dans Etmek’

HABER MERKEZİ – ‘Duvarları Olmayan Müze’ dijital sanat platformunun üçüncü sergisi ‘Cadılarla Dans Etmek’ internet üzerinden katılımcılarla buluşuyor. Sergi, ‘kadın’ teması üzerinden sanatta cadı kavramını konu ediniyor.

‘Cadılarla Dans Etmek’ sergisi British Council ev sahipliğinde sanal ortam üzerinden ziyarete açıldı.

Küratörlüğünü Mine Kaplangı’nın üstlendiği sergi, birçok yabancı sanatçı ile birlikte, bu sene ilk defa Türkiye’den sanatçıların resim, baskı, video ve fotoğraf gibi eserlerini bir arada sunuyor.

‘Cadılarla Dans Etmek’, zaman ve mekandan bağımsız bir sanat deneyimi sunan ‘Duvarları Olmayan Müze’ dijital sanat platformunun üçüncü sergisi.

Sergi, ‘kadın’ teması üzerinden sanattaki yansımasına odaklanıyor.

Türkiye ve dünyadan eserler

Sergi, katılımcıları, batı sanat tarihi yazımında kadınların gizli rollerinin ve gizlenmiş, üstü örtülmüş izlerinin altını çizen eserlerle, Türkiye’den öne çıkan güncel sanatçıların işlerinin de bir arada yer aldığı bir yolculuğa çıkarıyor.

Sergi, bu sene ilk defa koleksiyon dışından sanatçıların da eserlerini seçkiye dahil ederek kıtalararası bir diyalog oluşturmayı hedefliyor.

Türkiye’den Fatma Bucak, Canan, Nilbar Güreş, Gözde İlkin, İstanbul Queer Art Collective, Erinç Seymen ve Pınar Yolaçan ile beraber British Council Koleksiyonu’nundan Anya Gallaccio, Paula Rego, Roger Eckling, Alan Davie, David Nash, Madame Yvonde ve Grayson Perry gibi birçok sanatçının eserleri de sergide yer alıyor.

‘Kadın’ teması üzerinden yola çıkarak oluşturulan sergide, dört farklı odada cadılara ve cadılığa dair farklı bakış açıları sunuluyor.

‘Mitler ve Hikayeler’, ‘Ritüeller ve Semboller’, ‘Aşinalar ve Doğa’ ve ‘Portreler’ altında farklı temalardaki odalar, temsillerin, sembollerin, süre gelen ritüellerin, doğanın gücünün, barındırdığı çeşitliliğinin ve büyülerin izinde resim, baskı, video ve fotoğraf gibi birçok eseri kapsıyor.


Sergiyi BURADAN ziyaret edebilirsiniz.