Ana SayfaGüncelBoş binaya 119, tek bir daireye 338 seçmen: HDP’den 5 kentteki binlerce ‘fazla’ seçmene itiraz

Boş binaya 119, tek bir daireye 338 seçmen: HDP’den 5 kentteki binlerce ‘fazla’ seçmene itiraz

HABER MERKEZİ – HDP, Muş, Iğdır, Kars ve Bitlis’te seçmen kayıtlarının askıya çıkması ardından yaptığı araştırmalarda açığa çıkan usulsüzlüklere ilişkin YSK’ye itirazda bulundu. HDP’nin aktardığına göre bu kentlerde boş binalara ve kimi dairelere yüzlerce seçmen kaydedildi. Ayrıca Hakkari’de de 8 bin 199 “hayali seçmen” tespit edildiği bildirildi.

Kars’ta boş binaya 119 seçmen, Iğdır’da sadece iki daireye 774 kolluk gücü, Muş’ta birçok mahalle ve köyde daire başına yüzlerce seçmen, Bitlis’in Tatvan ilçesinde yalnızca bir daireye 338 seçmen…

Seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından kimi kentlerde bazı dairelere onlarca seçmenin kaydedildiği ortaya çıktı.

Seçmen kayıtlarındaki bu usulsüzlük iddiaları üzerine ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) harekete geçti.

Binlerce ‘fazla’ seçmene itiraz

Muş’ta yaşanan seçmen artışına ilişkin konuşan HDP Muş İl Eşbaşkanı Ferhat Çakı, şu ana kadar 5 bin 279 seçmen için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazda bulunduklarını söyledi. Çakı, kent merkezinde 3 bin 68, Bulanık ilçesinde 702, Malazgirt ilçesinde 448, Varto’da 290, Korkut ilçesinde ise 753 seçmene ilişkin itirazda bulunduklarını aktardı.

Iğdır’da da kent merkezinde özellikle kolluk güçlerine ait yeni seçmenlerin kayıtlarının olduğunun tespit edilmesi üzerine HDP, YSK’ye itiraz etti.

Seçmen fazlalığının dikkat çektiği bir diğer il olan Bitlis’te de durum farksız. Tatvan ilçesinde HDP tarafından yapılan itirazlarda 800’e yakın seçmen kaydının şaibeli olduğu aktarıldı. Parti buna da itiraz etti. Ayrıca HDP il Örgütü, Bitlis merkezde de bin 149 fazla seçmene ilişkin itirazda bulundu.

Kars merkezde boş bir daireye 119 seçmenin kaydının yapıldığı ortaya çıkmasının ardından HDP Kars İl Örgütü de bu duruma ilişkin YSK’ye itirazda bulunuldu.

Hakkari’de 8 bin 199 “hayali seçmen”

HDP Hakkari İl Örgütü tarafından askıya çıkan seçmen listeleri üzerinde yapılan incelemelerde de kent merkezi ve Çukurca ilçesinde olmak üzere 8 bin 199 “hayali seçmen” tespit edildiği bildirildi.

Parti bu usülsüzlüklere dair il ve ilçe seçim kurullarına itirazlarda bulundu.

Previous post
Demokratik Kongo'da etnik çatışma: Üç günde en az 890 kişi hayatını kaybetti
Next post
12 yönetmenin gözünden kent hikayeleri: 'Berlin, I Love You'dan ilk fragman