Ana SayfaÖzelFaik Bulut’tan “güvenli bölge” yorumu: Belirleyici Rusya olacak

Faik Bulut’tan “güvenli bölge” yorumu: Belirleyici Rusya olacak

HABER MERKEZİ – Suriye’deki son gelişmeleri webiz’de değerlendiren yazar Faik Bulut, Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan “güvenli bölge”nin netlik kazanmadığını ancak buradaki belirleyici tarafın Rusya olacağını söyledi.

Ortadoğu uzmanı, yazar Faik Bulut, 23 Ocak’ta gerçekleşecek Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi Suriye’deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un İdlib’deki silahsızlandırılmış bölgeye ilişkin son açıklamasından, Fırat’ın batısındaki Minbiç’teki ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin hedef alındığı bombalı saldırıya kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Bulut, özellikle ABD ve Türkiye’nin Suriye’de oluşturulacak bir ‘güvenli bölge’ planı hakkında yürüttükleri görüşmeler üzerinde durdu.

webiz’de Soner Şimşek’in konuğu olan Bulut, ABD Başkanı Donald Trump’ın ortaya attığı ‘güvenli bölge’ planında bir netliğin olmadığını belirterek, Ankara’nın bunu kendisine göre algıladığını söyledi.

‘Güvenli bölge’ planlarında netlik oluşmadığını bir kez daha vurgulayan Faik Bulut, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın söz konusu bölgenin denetleyicisinin Türkiye olacağı yönündeki sözlerini anımsattı ve bunun serinkanlı bir düşünce olarak yorumlanabileceğini belirtti.

Buradaki ‘belirleyici’ tarafın Rusya olacağını dile getiren Bulut, Rusya’nın İdlib karşılığında Türkiye’ye yeşil ışık yakabileceğini öne sürdü.

Tayin edici faktörün İdlib olduğu üzerinde duran Bulut ayrıca, ABD’nin idealinin bir tarafında Türkiye’nin diğer tarafından ise Kürtlerin bulunduğu bir müttefik cephesi olduğunu söyledi ve ekledi: “Amerika bunu başarabilirse kalıcıdır.”


webiz’deki programın tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Twitter

Facebook

Youtube

Previous post
Hakkari’de 30 alan “özel güvenlik bölgesi” ilan edildi
Next post
Kooperatifler 'sağlıklı ve ucuz gıda'nın yeni adresi