Ana SayfaGüncelCHP’den Trump’ın tehdidine tepki, hükümete eleştiri

CHP’den Trump’ın tehdidine tepki, hükümete eleştiri

HABER MERKEZİ – CHP Sözcüsü Öztrak, Trump’ın Türkiye’ye yönelik “Kürtlere saldırırlarsa ekonomik olarak mahvedeceğiz” şeklindeki sözlerini ‘kabul etmediklerini’ söyledi. Öztrak, “Türkiye’yi böyle bir tehdide açık hale kim getirmiştir?” sözleriyle de hükümeti eleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kürtlere saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz” sözlerine Ankara’dan gelen tepkinin ardından konuya ilişkin bir açıklama da CHP’den geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında, “Ülkemizin toplumsal huzurunu ve ekonomisini doğrudan hedef alan bu ifadeyi kabul etmiyoruz” dedi.

“Bu tehditler bize sökmez” de diyen Öztrak, partisinin taleplerini şöyle sıraladı:

“CHP olarak görüşümüz egemen güçlerin Suriye’yi bir an önce terk etmesidir. Bu sorunun Türkiye’nin toprak bütünlüğü gözetilerek çözülmesidir. Başta Türkiye, Irak, Suriye ve İran’ın oluşturacağı Ortadoğu Bölgesel İşbirliği teşkilatı zemininde bu bölgeye barışın getirilmesidir.”

Öztrak ayrıca “Türkiye’yi böyle bir tehdide açık hale kim getirmiştir?” sözlerini sarf ederek üstü kapalı bir şekilde hükümeti eleştirdi.


“Trump’ın ‘güvenli bölge’ mesajı Türkiye’ye seçim hediyesi”

Suriye’ye operasyon: Trump tehdit etti, Ankara tepkili


Previous post
"Trump'ın 'güvenli bölge' mesajı Türkiye'ye seçim hediyesi"
Next post
Leyla Güven: Açlık grevi eylemimiz devam edecek