Ana SayfaGüncelCHP’li Tanrıkulu’nun Kürtçe mesajına televizyonda ırkçı yorum

CHP’li Tanrıkulu’nun Kürtçe mesajına televizyonda ırkçı yorum

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Tanrıkulu’nun yeni yıl için Twitter hesabından yaptığı Kürtçe paylaşım Ulusal Kanal’da ırkçı bir üslupla aşağılandı. Tanrıkulu sunucuya “Bu aşağılayıcı üslüptur asıl Türkiye’yi ayrıştıran ve bölen” sözleriyle tepki gösterdi.

Ulusal Kanal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Kürtçe yeni yıl mesajını hedef aldı.

Tanrıkulu 31 Aralık 2018 tarihinde Twitter hesabından “Hêvîdarim kû sala 2019ê ê bibe sala dad, azadî, aşitî û biratîyê. Sersala hemu gelê me û hemû gelên cihanê pîroz be!” mesajını paylaştı.

Yani “Umarım 2019 yılı özgürlük, barış ve kardeşlik yılı olur. Bütün halklarımızın ve dünya halklarının yeni yılı kutlu olsun” dedi CHP’li vekil.

Ulusal Kanal’da yayınlanan Televizyon Gazetesi adlı programda ise CHP’li vekilin bu mesajı sunucu Halil Nebiler tarafından “Adam kim bilir ne söylüyor”, “Bunun derdi de bu” şeklinde ırkçı ve alaycı sözlerle izleyiciye aktarıldı.

CHP’li Tanrıkulu bu yayını paylaştığı mesajında tepkisini, “Bu Cumhuriyet’in yurttaşlarının ana dillerinden olan Kürtçe yeni yıl kutlama tweetime yapılan bu aşağılayıcı üslüptur asıl Türkiye’yi ayrıştıran ve bölen” sözleriyle dile getirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sarı Yelekliler’in liderlerinden biri olarak öne çıkan Eric Drouet gözaltına alındı
Sonraki Haber
Akademisyen Ceren Damar Şenel öğrencisi tarafından öldürüldü