Ana SayfaGüncelCumartesi Anneleri karanfilleriyle Galatasaray Meydanı’nda: Vazgeçmedik

Cumartesi Anneleri karanfilleriyle Galatasaray Meydanı’nda: Vazgeçmedik

HABER MERKEZİ – Eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri, 2019’un ilk gününde “Beni Bul Anne” şarkısı eşliğinde ellerindeki karanfilleri “Vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz” diyerek bariyerlerle kapalı Galatasaray Meydanı’na bıraktı.

Kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemleri 700’üncü haftadan bu yana Galatasaray Meydanı’nda yapılması engellenen Cumartesi Anneleri, yeni yılın ilk gününde İstiklal Caddesi’nde bir araya geldi.

Cumartesi Anneleri’ne Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Oya Ersoy ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu destek verdi.

Ahmet Kaya’nın “Beni Bul Anne” şarkısı eşliğinde polis bariyerleri ile kapalı olan Galatasaray Meydanı’na ellerindeki karanfilleri bırakan Cumartesi Anneleri, “Vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz” mesajı verdi.

Cumartesi Anneleri yaptıkları yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Güneşe kavuşmak için kayaları parçalayan kır çiçeklerinin direncini, ışığa kavuşmak için buzulları kıran kardelenlerin direncini kuşanarak karşıladık yılı. Yeni yılın ilk gününde kayıplarımızdan ve Meydanı’mızdan vazgeçmediğimizin, vazgeçmeyeceğimizin ifadesi olarak karanfillerimizi polis işgalindeki Galatasaray’a ‘Beni Bul Anne’ şarkısı eşliğinde bıraktık. Yeni yılda da gözlerimiz gerçeği görmekten, dillerimiz hakikati söylemekten vazgeçmeyecek.”

Ne olmuştu?

Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta eylemi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun emriyle yasaklanmıştı. Buna rağmen oturma eylemi yapmak isteyen hak savunucularına polis saldırmış, aralarında kayıp yakınlarının da olduğu 47 kişi gözaltına alınmıştı.

Yaşananların ardından açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, “700. gösterilerini yapmak istediler, izin vermedik çünkü bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik” diyerek, Galatasaray Meydanı’ndaki bu yasağın kalıcılaştırılacağı sinyalini vermişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Cumartesi Anneleri eylemine yönelik yasağın kalıcılaştırılacağı mesajı vererek, “Bundan sonra İstiklal Caddesi gibi yerlerde bu eylemlere izin verilmeyecektir. Bu AK Parti bile olsa müsaade edilmeyecek” demişti.

Bunun üzerine basın toplantısı düzenleyen Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları ise her hafta olduğu gibi 701’inci haftada da Galatasaray Meydanı’nda olacaklarını ifade etmişti.

Ancak Cumartesi Anneleri’nin polis ablukasına alınan Galatasaray Meydanı’na gitmelerine ne 701’inci hafta ne de sonraki haftalarda izin verilmişti.


Fotoğraflar: Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gülriz Sururi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Kocaeli'nde eğitim uçağı düştü, pilot yaralandı