Ana SayfaGüncelCumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu ile görüştü

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray’da CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile görüştü.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Saray’da bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, daha önce İstanbul’da görev yapan büyükşehir belediye başkanlarını ziyaret ettiğini, Erdoğan ile de bu çerçevede görüştüklerini ifade etti.

“Çok güzel bir sohbet oldu. Elbette ki İstanbul ağırlıklı, İstanbul’u konuştuğumuz, İstanbul ile ilgili tecrübelerini, önerilerini ve tavsiyelerini dinlediğimiz bir görüşme oldu. Bence çok kıymetli anekdotları vardı, kendilerinin aktardığı ve faydalanacağımız. Bizim dileğimiz İstanbul’da en az hata ile hatasız bir dönemi ve süreci başlatmak. Bu manada faydalı, güzel bir görüşme olmuştur. Bu güzel sohbet imkanını sağladığı için Sayın Cumhurbaşkanı’na çok teşekkür ediyorum.”

“Oyunu istedim”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile seçim projelerinden ziyade seçimin adil, saygılı ve seviyeli bir ortamda geçmesi konusunda sohbet ettiklerini belirten İmamoğlu, Meclis Başkanı ve AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile telefon görüşmelerini de konuştuklarını söyledi.

Erdoğan’ın da İstanbullu olduğunu ifade eden İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Kendileri de İstanbullu, İstanbul’daki hemşehrimiz. Açıkçası bu yöntemle oyunu da istedim. 5 yıl hizmet edersem Sayın Cumhurbaşkanı da bana bir sonraki seçimde oy verir. Ama bugün bu seçim için de oyunu istedim, gülümsedi. Tabii şu anda iki titri var, bir Cumhurbaşkanı olarak bir de AK Parti Genel Başkanı olarak. ‘Zorluğunu biliyorum’ dedim. ‘Ama ben Cumhurbaşkanı tarafınızdan oyunuza talibim’ dedim.”

Previous post
65'inci gün - Akın Olgun
Next post
İzmir Metro'da anlaşma sağlandı: Yüzde 25 zam