Ana SayfaÇalışma YaşamıDemiryol-İş: İktidar muhalefet birleşip işçi sınıfını terbiye etmeye çalışıyor

Demiryol-İş: İktidar muhalefet birleşip işçi sınıfını terbiye etmeye çalışıyor

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla ‘yasaklanan’ İZBAN grevine ilişkin açıklama yapan Demiryol-İş İzmir Şubesi, iktidar ve muhalefetin işçilere karşı birleştiğini vurgulayarak, “İktidar muhalefet birleşip İZBAN işçisi üzerinden Türkiye işçi sınıfını terbiye etmeye çalışıyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak kuruluşu olan İzmir Banliyö Ağı’ndaki (İZBAN) grev, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla ertelenmişti.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk İş) bağlı Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi, grevin ertelenmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İZBAN işçilerinin tüm işçi sınıfına örnek olarak, “hak aramanın unutulan tanımını herkese hatırlattığı ve onurlu mücadelenin temsilcisi” olduğu ifade edildi.

Açıklamada, 29 gün boyunca grev yapan İZBAN işçileri karşısında iktidar ile muhalefetin birleştiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

“1 aydır her türlü suçlamayla mücadele ettik, her türlü iftiraya maruz kaldık ama yılmadık ancak ülkemizin mevcut yasaları maalesef direnişimizi bitirmiş durumda. Sonuna kadar haklı grevimiz boyunca her şekilde eleştiri aldık. Bizleri pek çok şeyle suçladılar. En sonunda görüldü ki konu emekçinin hakkı olunca en olmadık insanlar birleşebiliyor. Particilik, siyaset bitiyor. İktidar muhalefet birleşip İZBAN işçisi üzerinden Türkiye işçi sınıfını terbiye etmeye çalışıyor. ‘Bize sakın ola baş kaldırmayın, sakın ola hak aramayın yoksa birleşiriz, birleşir ve İZBAN işçisine yaptığımız gibi önce 1 ay işsiz bırakır sonra bütün mücadelenizi boşa çıkarırız.’ diyorlar. Bu gelişmelerden sonra ne yapsak ne desek yüreklerimizi soğutamayız, biliyoruz.”

Grev yasaklandı

İZBAN’a bağlı işyerlerinde 10 Aralık’ta başlayan grev, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 60 gün süreyle ertelenmişti.

Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan metinde, “İZBAN’a bağlı iş yerlerinde Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin şehir içi toplu taşıma hizmetlerini bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesine, 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 63. maddesi gereğince karar verilmiştir” denilmişti.

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunun 63. maddesi “grev ertelemeleri” başlığını taşısa da aslında bu bir yasaklama anlamına geliyor.




Önceki Haber
Dokuzu HDP'li toplam 10 milletvekili hakkında yeni fezleke
Sonraki Haber
Avustralya’da 200’ü aşkın göçmen açlık grevinde