Ana SayfaEkolojiDersim’de avlanma yasağı getirildi

Dersim’de avlanma yasağı getirildi

HABER MERKEZİ – Dersim’de koruma altında bulunan Bezuvar ve Şamua türü dağ keçileri ile vaşak, su samuru, boz ayı, ur kekliği ve kurt gibi yaban hayvanlarının avlanması valilik tarafından yasaklandı.

Dersim’de son dönemde yapılan kaçak avlanmalarda koruma altında bulunan farklı türlerdeki yaban hayvanların öldürülmesine dönük tepkiler üzerine valilik adım attı.

Koruma altında bulunan Bezuvar ve Şamua türlerindeki dağ keçileri ile vaşak, su samuru, boz ayı, ur kekliği, kurt gibi hayvan türlerinin avlanması yasaklandı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentin endemik bitki türü ve yaban hayatı bakımından ülkenin en önemli yerlerinden biri olduğu belirtilerek, “Tunceli’ye dışarıdan gelen kaçak avcılar maalesef birkaç yaban keçimizi vurmuşlardı. Biz de bunları tespit edip gereken cezaları uyguladık. Yaban keçileri yöremiz insanı için çok önemli. Bunlara sahip çıkmaya devam edeceğiz” denildi.

Açıklamada, karara uymayanlar hakkında idari işlem yapılacağı, koruma ve denetim çalışmaları İl Jandarma Komutanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yapılacağı belirtildi.