Ana SayfaGüncelDiyarbakır’daki yasak kalktı: Biri çocuk yedi kişi gözaltında

Diyarbakır’daki yasak kalktı: Biri çocuk yedi kişi gözaltında

HABER MERKEZİ – Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 23 mahalle ve mezrada ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Yasak sırasında gerçekleştirilen askeri operasyonda biri çocuk yedi kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 23 mahalle ve mezrada dün sabah saat 06.00’dan itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı gece saatlerinde sonlandırıldı.

Diyarbakır Valiliği’nin açıklamasına göre, bölgede 13 Ocak’ta başlatılan askeri operasyonun 14 Ocak gece saatlerinde tamamlandığı belirtildi.

Yasaklı bölgede kurulan yol kontrol noktalarında birçok araç ile yurttaşların, aranarak kimlik kontrollerinin yapıldığı belirtilirken, 11 eve baskın düzenlendiği kaydedildi.

Operasyonda Hazro ilçesi Çiftlibahçe mahallesinde evlere düzenlenen baskında bir aileden Hasan Tekin ve oğlu Yahya Tekin hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu gerekçesiyle, Mülkiye Tekin ise 3 Eylül 2018’de mahalle civarında çıkan çatışmadan kaynaklı hakkında yakalama kararı çıkarıldığı gerekçesiyle, Rukiye ve Fevziye Tekin ise “örgüt propagandası” iddiasıyla Mülkiye Tekin’in 2 yaşındaki çocuğu Roza Tekin ile birlikte gözaltına alındı.

Ayrıca ev baskınlarında uyuşturucu suçundan M.Ö. ile birlikte altı kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Previous post
500 bin kişi daha eklendi: İşsizlik 6 aydır yükselişte
Next post
Hrant Dink, katledilişinin 12'nci yılında anılacak