Ana SayfaGüncelDublin’den esinlenen grafitilerin ilki Kadıköy’de

Dublin’den esinlenen grafitilerin ilki Kadıköy’de

HABER MERKEZİ – Dublin’den esinlenen The Irish Spirit grafitilerinden ilki tamamlandı. Grafiti sanatçısı Turbo’nun elinden çıkan ilk çizim Aksi Kadıköy’ün duvarında yerini aldı.

Dört farklı grafiti sanatçısı Wfist, Kienart, Highero ve Turbo’nun The Irish Spirit için hazırladığı tasarımlar İstanbul’un duvarlarına taşınmaya başlandı.

The Irish Spirit grafitilerinden ilki Turbo’nun spreyinden hayat bularak Aksi Kadıköy’ün duvarında yerini aldı.

Turbo’nun tasarımı şöyle:

The Irish Spirit hakkında

The Irish Spirit, yani İrlanda ruhu, bir nevi “içimizdeki İrlandalı”.

İrlanda’nın başkenti Dublin, The Irish Spirit’in tüm unsurlarını bünyesinde barındıran bir şehir. U2, Lady Gaga, Bruno Mars gibi birçok starın şarkılarını kaydettiği Windmill Lane Studios’un bulunduğu, şehrin her köşesini dolduran yüzlerce pub’da insanların İrlanda viskisini veya biralarını içerken sohbet ettiği, Oscar Wilde gibi birçok sanatçıya ilham kaynağı olan, keyif dozu epey yüksek bir şehir Dublin.

Dublin dünyada sokak sanatçılarını en çok destekleyen şehirlerin başında geliyor. Öyle ki Dublin, dünyanın en fazla legal grafiti duvarı olan şehirlerden biri.

Her sene Tivoli Park Garden’da yapılan grafiti festivaline dünyanın dört bir yanından yüzlerce sanatçı geliyor ve parkı bambaşka bir görselliğe boyuyor.

Previous post
Türkiye, Suriye'den çekileceğini duyuran ABD'den askeri destek istiyor
Next post
Popülist otoriterleşme üzerine