Ana SayfaGüncelErdoğan: Birleşik Krallık’la ilişkilerimizin etkilenmemesi için görüşmelerimiz sürüyor

Erdoğan: Birleşik Krallık’la ilişkilerimizin etkilenmemesi için görüşmelerimiz sürüyor

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın hassas bir dönemden geçtiğini belirterek, “Brexit ihtimali karşısında Birleşik Krallık ile ticari, ekonomik ilişkilerimizin etkilenmemesi için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brexit anlaşmasının Britanya’da parlamento tarafından reddedilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara’da Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Avrupa’nın Brexit konusunda hassas bir dönemden geçtiğini ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

“Brexit sürecini yakından izliyoruz. Brexit ihtimali karşısında Birleşik Krallık (Britanya) ile ticari, ekonomik ilişkilerimizin etkilenmemesi için görüşmelerimiz sürüyor. Vatandaşlarımızın Türkiye-Avrupa Birliği ortaklık hukukundan kaynaklanan haklarını koruyacak önlemlerin alınması için de muhataplarımızla temas halindeyiz.”

Ne oldu?

Britanya’da Başbakan Theresa May’in Avrupa Birliği (AB) liderleriyle 2018’in Kasım ayında vardığı ve ülkenin AB’den ayrılmasını düzenleyen Brexit anlaşması dün parlamentoda 202’ye karşı 432 oyla reddedildi.

Böylelikle May’in 18 ay süren müzakereler sonucunda AB liderleriyle imzaladığı tarihi anlaşma Britanya’da kabul görmedi.

Anlaşmaya muhalefetin yanı sıra May’in kendi partisindeki birçok milletvekili ve azınlık hükümetine dışarıdan destek veren Kuzey İrlandalı Demokratik Birlik Partisi de karşı çıkıyordu.

Anlaşmanın reddedilmesinin ardından Başbakan May liderliğindeki hükümet hakkında güven oylaması yapılması için parlamentoya önerge de sunuldu.

AB liderleri ise anlaşmanın reddedilmesinin, Britanya’yı kaotik bir ayrılık sürecine doğru sürüklenebileceği uyarısında bulundu.


Brexit anlaşması Britanya’da parlamento tarafından reddedildi