Ana SayfaGüncelErdoğan: Cumhurbaşkanını Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alası

Erdoğan: Cumhurbaşkanını Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alası

HABER MERKEZİ – İsim vermeden sanatçılar Deniz Çakır ve Rutkay Aziz ile yazar Yılmaz Özdil’i hedef alan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanını bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu.

31 Mart yerel seçimleri çalışmalarına değinen Erdoğan, “Şu ana kadar açıklamadığımız 6 il veya büyükşehir adayımız kaldı. Bu hafta sonu Trabzon, Kocaeli ve Sakarya’ya giderek adaylarımızı çıkartacağız” dedi.

Konuşmasında ana muhalefet partisi CHP’ye yüklenen Erdoğan, “Bugün Türk siyasetinin en önemli sorunu ana muhalefettir. Sorun ana muhalefetin iktidara talip siyasi organizasyon gibi değil de marjinal örgüt gibi davranıyor olmasıdır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden sanatçılar Deniz Çakır ve Rutkay Aziz ile yazar Yılmaz Özdil’i de hedef aldı.

“Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanını bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır. En son 2-3 gün önce bir konserden çıkan başı açık başörtülü kızlarımıza bu şekilde sataşıp, ‘Suudi Arabistan’a gidin, burada ne işiniz var’ diyenleri düşünün. Adı da sanatçıymış. Dert başka… Ne derseniz deyin, bu ülkede insanların yaşam biçimiyle uğraşan CHP zihniyetidir. AK Parti tam aksine yaşam çeşitlerini garanti altına alan bir zihniyettir.”

Oyuncu Deniz Çakır’ın gittiği bir mekanda başörtülü kadınları sözle taciz ettiği iddia edilmiş, Çakır’dan ise yalanlama gelmişti.

Yılmaz Özdil “Tayyip Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu” demişti.

Rutkay Aziz ise geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte, “Cumhurbaşkanı bir Mozart, bir Beethoven dinlesin. Belki iyi gelir” ifadesini kullanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Polis şiddetine yumruklarıyla yanıt veren eski boksör: Christophe Dettinger
Sonraki Haber
Brezilya'da kadın dövüşçü kendisini gasp etmeye çalışan erkeğe özsavunma uyguladı