Ana SayfaGüncelErdoğan, Fazıl Say’ın konserine gitti

Erdoğan, Fazıl Say’ın konserine gitti

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, piyanist ve besteci Fazıl Say’ın Ankara’da düzenlenen konserine gitti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın dün akşam Ankara’da düzenlenen Truva Sonatı konserine katıldı.

Congresium’da gerçekleşen konserde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, ABD’li Senatör Lindsey Graham, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik etti.

Hürriyet gazetesinden Faruk Bildirici’nin haberine göre Say, “Hepinizi selamlıyorum, konserime hoşgeldiniz efendim. Bu konserin biletleri yaklaşık üç ay önce bitmiştir. Hayatımın istisnai gecelerinden birini yaşadığımı düşünüyorum” diye konuştu.

Erdoğan ise Say’ı ayakta alkışlarken konser salonunda sahneye çıkıp şunları söyledi:

“Sevgili Fazıl, gerçekten bizlere bu prömiyeri çok farklı takdim ettiler. Tabi şimdi Çanakkale eyvallah, İzmir eyvallah, ama şimdi Ankara, İstanbul lazım. Ve Ankara’yı Kulliyedeki operada yapalım. Diğerini de İstanbul’da Harbiye merkezde yapalım. O da güzel bir sunumla İstanbullulara ve Ankaralıları bir daha bir araya getirir. Fakat arkadaşlarım bana bir sürpriz yaptılar. Tabi Aşık Veysel olunca aramışlar taramışlar ‘benim yarim kara topraktır’ bunun plağını bulmuşlar. Şimdi ben de bu plağı sevgili Fazıl’a takdim ediyorum.”

Recep Tayyip Erdoğan, annesi geçen Ağustos ayında vefat eden Fazıl Say’ı arayarak başsağlığı dilemiş, Say da Erdoğan’ı, Truva Sonatı konserine davet etmişti.

Erdoğan programından fırsat bulursa konsere gideceğini açıklamıştı.


Erdoğan: Cumhurbaşkanını Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alası

Fazıl Say: Yıllardır yasaklı durumdayım, sanatımı ülkemde icra etmek istiyorum