Ana SayfaGüncelErdoğan: Reformlarımızla basın daha demokratik ve özgürlükçü

Erdoğan: Reformlarımızla basın daha demokratik ve özgürlükçü

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Son 16 yılda ülkemiz genelinde hayata geçirilen reformlar, Türk basınının zenginleşmesine, çeşitlenmesine, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından paylaşılan Erdoğan’ın mesajında, kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşların haber alma hakkının korunmasının, demokrasinin işlerliği açısından hayati öneme sahip olduğu belirtildi.

Erdoğan, mesajında “Türk basını, ne yazık ki demokrasimizin kesintiye uğradığı, hak ve özgürlüklerin askıya alındığı vesayet dönemlerine çok ciddi baskılara ve mağduriyetlere uğramıştır. Son 16 yılda ülkemiz genelinde hayata geçirilen reformlar, Türk basınının zenginleşmesine, çeşitlenmesine, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur” değerlendirmesinde de bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“Medyanın bağımsızlığını en iyi biçimde sağlama hususunda, hukuki düzenlemeler kadar, basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da önem taşımaktadır. Medyamızın, meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyorum.”

En az 171 gazeteci demir parmaklıklar ardında

Türkiye’de 1961 yılından bu yana 10 Ocak’ta kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü’ne çok sayıda gazeteci cezaevinde giriyor.

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi’nin (ÖGİ) açıkladığı rapora göre 171 gazeteci cezaevinde bulunuyor.

ABD merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) raporunda da Türkiye’nin hapisteki gazeteciler konusunda en kötü karneye sahip ülke olmayı sürdürdüğü belirtiliyor.

Diğer yandan Türkiye’de 2018 yılında da basın ve basın çalışanları doğrudan ve dolaylı olarak hak ihlallerinin hedefindeydi.

Aylık olarak topladığımız verilere göre, en az 114 basın çalışanı gözaltına alınırken bunlardan 48’i tutuklandı. Gözaltı ve tutuklamaların yanı sıra en az 120 basın çalışanı çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.


2018 BASIN RAPORU | En az 114 gözaltı, 48 tutuklama, 120 hapis cezası


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cumhuriyet'in gizli Kürdü: Cemal Süreya – Hüseyin Kalkan
Sonraki Haber
Yönetmen Kazım Öz hakkında 15 yıla kadar hapis istemi