Ana SayfaGüncelEylemi 72’nci gününde: Güven sıvı alımında zorluk çekmeye başladı

Eylemi 72’nci gününde: Güven sıvı alımında zorluk çekmeye başladı

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eylemini 72’nci gününde sürdüren tutuklu HDP Milletvekili Güven’in sıvı alımında zorluk çekmeye başladığı bildirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için” başladığını duyurduğu açlık grevi eyleminin 72’nci gününde.

Sağlık durumu kötüye giden Güven, son üç haftadır tansiyonunda iniş olduğunu, 10’a yakın kilo kaybı olduğunu bildiriyor.

Güven, “Ayrıca yürümekte zorluk çekiyorum, baş ağrılarım yoğunlaştı. Mide bulantıları, yüksek ateş, ışık, koku ve sese karşı hassasiyetim artarken, sıvı alımında zorluk çekme ve su içmemde de azalma var” diyor ve tüm bu belirtilerin günden güne arttığını söylüyor.

‘Sıvı alımında zorluk çekmeye başladı’

Güven’in açlık grevi eyleminin 67’nci gününde kendisiyle görüşen gazeteci kızı Sabiha Temizkan da annesinin sağlık durumunun gün geçtikçe kötüleştiğini söylüyor.

Temizkan, yaptıkları görüşmeye annesinin çok zor geldiğini, arkadaşlarının yardımı olmadan yürüyemediğini söyledi.

Öte yandan Temizkan, annesi Güven’in artık sıvı alımında zorluk çekmeye başladığını aktardı.

“Durumu çok iyi değil. Artık sıvı alımında zorluk çekmeye başladı. Çok zor çünkü sadece sıvıdan aldığı vitaminlerle ayaktaydı. Ama artık midesi sıvıyı kaldıramıyor; kramplar, mide bulantıları yaşıyor.”

Açlık grevleri yayılıyor

Diğer yandan çeşitli cezaevlerinde Güven’in talebine destek vermek amacıyla tutukluların yaptıkları açlık grevi eylemi yayılarak sürüyor.

Aaçlık grevine giren tutukluların sayısının, Güven ile birlikte 239’a çıktığı belirtiliyor.

Son olarak Güven’in talebine destek vermek amacıyla yarından itibaren Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile HDP eski Milletvekili Selma Irmak da tutuklu bulundukları Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine girdiklerini duyurmuştu.