Ana SayfaGüncelFilistin’in yeraltı müzik dünyası Şubat’ta İstanbul’da

Filistin’in yeraltı müzik dünyası Şubat’ta İstanbul’da

HABER MERKEZİ – Filistin’in yeraltı müzik grupları Şubat’ta İstanbul’da olacak. 2018 yılında gerçekleşen, Batı Şeria’da işgal altındaki Filistin topraklarındaki underground müzik sahnesini belgeleyen belgesele konu olan sanatçılar Anahit Sahne’de bir araya gelecek.

Filistin’in yeraltı müzik dünyasından DJ ve MC’ler İstanbul’a geliyor. Etkinlikler 2 Şubat’ta Taksim’deki Anahit Sahne’de olacak.

Sahnede olacak sanatçılar, Boiler Room’un 2018 yılında gerçekleştirdiği buluşma sonrasında yapılan kısa belgeselindeki isimlerden oluşuyor.

Filistinli müzik kolektifi Jazar Crew’un Hayfa’da ana akım sahneye bir alternatif olarak düzenlediği partisiyle birlikte başlayan serüven, tekno ve hip hop ekseninde üretimler yapan genç yetenekleri beraberinde getirmiş, bu belgesele dönüşmüştü.

Söz konusu belgesel Batı Şeria’da işgal altındaki Filistin topraklarındaki unerground müzik sahnesini belgeliyordu.

2 Şubat akşamı Anahit Sahne’de gerçekleşecek “Palestine Underground Istanbul” buluşmasında da hem Boiler Room’un belgeselinin gösterimi yapılacak hem de özel canlı performanslar ve DJ setler gerçekleşecek.

Ülkesinden birçok farklı rap müzisyeniyle iş birlikleri yapan DJ Makimakkuk, Hayfa’dan çıkan müzik kolektifi Jazar Crew, organizasyonları ve setleriyle ülkesinde tekno kültürünün bayrağını taşıyan ODDZ ve deneysel hip hop tınılarıyla Al Nather gecenin konukları olacak.


Film gösterimi ve partiye dair detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.



Önceki Haber
Manisa'da minibüs mevsimlik işçileri taşıyan traktöre çarptı: 14 kişi yaralandı
Sonraki Haber
Sinop'ta balıkçı teknesi battı: Bir kişi yaşamını yitirdi