Ana SayfaÇalışma YaşamıFilm setinde iş cinayeti: Elektrik akımına kapılan ışık asistanı yaşamını yitirdi

Film setinde iş cinayeti: Elektrik akımına kapılan ışık asistanı yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Işık asistanı Uygar Can Çetinkaya, çalıştığı film setinde iş cinayeti sonucu hayatını kaybetti.

İzmir’de çekimleri yapılan ‘Sardunya’ adlı filmin setinde elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan ışık asistanı Uygar Can Çetinkaya’nın, 30 Aralık 2018 tarihinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Sinema Televizyon Sendikası’nın Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Meslektaşımız, Işık Asistanı Uygar Can Çetinkaya çalıştığı film setinde iş kazası sonucu hayatını kaybetmiştir. Ailesine, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Yaşanan acı olayın takipçisi olacağız” denildi.

Bağımsız Sinema Merkezi (BSM) ise Twitter’dan film setinde yaşanan iş cinayetinin nasıl gerçekleştiğine ve yaşanan sürece dair bilgiler paylaştı.

“Uygar’ın 28 Temmuz’da @Kolorwork (Kolor) yapımı ‘Sardunya’ filmi setinde ihmal sonucu ışık ayağını tutarken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiğini öğrendik.

“28 Temmuz’da yaşanan iş cinayetinin ardından İzmir’deki hastanelerde yer olmadığı gerekçesiyle Manisa’ya götürülen ve Manisa Özel 8 Eylül Hastanesi yoğun bakımına kaldırılan genç sinema emekçisi 3 ay sonra İstanbul’a sevk edilmiş.

“İstanbul Marmara Üniversitesi hastanesinde 2 aydır tedavisi devam eden Çetinkaya 30 Aralık akşamı hayata veda etti. Olayda ihmali olduğu düşünülen yapım şirketi @Kolorwork film yöneticileri hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor. BSM olarak biz de konunun takipçisi olacağız.

“Ailesine, sevenlerine ve meslektaşlarına başsağlığı diliyor, bu cinayette ihmali olanların gereken cezaları çekmesi için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini dostlarımıza hatırlatmayı görev biliyoruz… #Kazadeğilcinayet”




Önceki Haber
‘Zehir listesi’ni yazmıştı: Bülent Şık’a 12 yıl hapis istemi
Sonraki Haber
YSK duyurdu: Yerel seçimlere 13 parti katılacak