Ana SayfaDünyaFransa’da bu hafta Sarı Yelekli kadınlar sokaktaydı

Fransa’da bu hafta Sarı Yelekli kadınlar sokaktaydı

HABER MERKEZİ – Fransa’da sokağa çıkan Sarı Yelekli kadınlar, ekonomik koşulları ve polisin eylemcilere dönük kötü muamelesini protesto etti.

Fransa’da akaryakıt vergisine getirilen zammı protesto için başlatılan Sarı Yelekliler’in eylemleri bu hafta sonu da kadınların düzenlediği bir gösteri ile devam etti.

Başkent Paris’teki Eyfel Kulesi yakınlarında toplanan yüzlerce sarı yelekli kadın, Fransız Devrimi’nin sembol mekanlarından Bastille Meydanı’na yürüdü.

Kadınlar, hükümetin ekonomik yaptırımlarını ve polisin aylardır süren eylemlerde göstericilere uyguladığı şiddeti protesto etti.

Eylemciler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümet aleyhine sloganlar attı.

Sarı Yelekliler

Fransa’da Ekim ayından bu yana örgütlenen ve 17 Kasım’da farklı merkezlerde yüz binlerce kişinin yollara çıkmasıyla eylemlerine başlayan ‘Sarı Yelekliler’ tam iki aydır sokakta.

Akaryakıt zamları ve vergi adaletsizliğine karşı başlayan Sarı Yelekliler’in eylemleri iktidar karşıtı isyana dönüşmüş durumda.

Protestocular her araçta bulunması zorunlu olan fosforlu sarı yelekleri giydikleri için ise “Sarı Yelekliler” olarak adlandırılıyor.

‘Sarı Yelekliler’ hareketinin lideri yok ve eylemleri herhangi bir siyasi parti veya sendika örgütlemiyor.


Bu haber Euronews’den derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
74'üncü gün: Leyla Güven'in eylemi sürüyor, 250'yi aşkın tutuklu da eylemde
Sonraki Haber
Bitlis'te 43 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı