Ana SayfaGüncelGazetecilerden Öykü Arin için kampanya: ‘Bu kez haberimizi bağış ile yapıyoruz’

Gazetecilerden Öykü Arin için kampanya: ‘Bu kez haberimizi bağış ile yapıyoruz’

HABER MERKEZİ – Gazeteciler, lösemi hastası Öykü Arin Yazıcı’ya uygun donör bulunması için yarın tüm meslektaşlarını Çapa’da kan vermeye çağırdı.

İzmir’de yaşayan ve nadir görülen Juvenil Miyelomonostik lösemi tanısı konulan 3 buçuk yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’nın tedavisi Antalya’da sürüyor.

Kök hücre nakli gereken Öykü Arin için ülkenin pek çok noktasında kampanyalar düzenleniyor.

Öykü’ye bir destek de gazetecilerden geldi.

Gazeteciler Öykü Arin’e donör olmak için “Gazeteciler olarak bu kez haberimizi bağışta bulunarak yapıyoruz” kampanyası başlattı.

Gazeteciler 12 Ocak Cumartesi günü saat 16.00’da İstanbul Çapa’da kan vererek donör olacak.

Gazeteciler başlattıkları kampanyaya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Türkiye’de ve dünyada binlerce insan lösemi ile mücadele ediyor. Kasım ayında lösemi teşhisi konulan 3.5 yaşındaki Öykü Arin de bunlardan sadece birisi. Öykü ve diğer lösemi hastalarının daha uzun yıllar sağlıklı bir yaşam sürebilmelerinin tek yolu, kemik iliği nakli için gönüllü olan donör sayısının artması. Donörlük için verilen her bir örnek, sadece Öykü Arin için değil ilik nakli bekleyen bütün hastalar için bir umut ışığı. Biz gazeteciler de Öykü’ler ve ilik nakli bekleyen insanlara umut olmak için belirli bir gün ve saat belirleyerek dönör olarak kan vermeyi planlıyoruz.”


Öykü Arin için kan vermek isteyenler ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilir.