Ana SayfaGüncelGülriz Sururi hayatını kaybetti

Gülriz Sururi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi, 90 yaşında yaşamını yitirdi.

Tiyatro oyuncusu ve yazar Gülriz Sururi, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

90 yaşında hayatını kaybeden sanatçının vasiyeti üzerine ölüm haberi, cenazesi defnedildikten sonra duyuruldu.

Sururi’nin manevi kızı Zeynep Miraç Özkartal, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Sessiz bir defin istediği için vasiyetini yerine getirdik. Kendisi definden sonra duyurulmasını istedi. Bir süredir sindirim sisteminden rahatsızdı. Dün kaybettik. Bugün defnettik. Vasiyeti gereği başka bilgi paylaşamıyoruz” dedi.

Gülriz Sururi hakkında

1929 yılında İstanbul’da doğan Sururi, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Aristophanes’in “Kurbağalar” ve Jean Giraudoux’un “Su Kızı” oyunlarında sahneye çıkarak 1943 de profesyonel oyuncu oldu.

1960 yılında Muammer Karaca ve Dormen tiyatrolarında oynamaya başladı. 1961 de “Ben Bir Fotoğraf Makinesiyim” oyunuyla Dormen Tiyatrosu’na geçti.

Dormen Tiyatrosu’nda “Sokak Kızı İrma”daki rolüyle en iyi kadın oyuncu olarak İlhan İskender Ödülü’nü kazandı.

Kendisi gibi tiyatro oyuncusu olan Engin Cezzar’la evlendikten sonra 1962’de Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu’nu kurdu.

Tiyatronun yanı sıra yazarlığıyla da bilinen Gülriz Sururi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bir süre oyunculuk dersleri verdi, yemekli sohbet programı “A La Luna”yı yaptı ve sundu.

Eserleri: “Kıldan İnce Kılıçtan Keskince” (anı, 1978), “Bir An Gelir” (anı, 2003), “Girmediğim Sokaklarda” (öykü, 2003), “Biz Kadınlar” (gazete yazıları, 2003), “Seni Seviyorum” (roman, 2005).