Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Hababam Sınıfı’ müzikali oyuncusu: Yönetmen tarafından tacize uğradım

‘Hababam Sınıfı’ müzikali oyuncusu: Yönetmen tarafından tacize uğradım

HABER MERKEZİ – ‘Hababam Sınıfı’ adlı müzikalde yer alan bir kadın oyuncuyu cinsel tacize maruz bırakmaktan hakkında dava açılan yönetmen Murat K., suçlamaları reddetti. Tutuksuz yargılanan Murat K.’nin 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

‘Hababam Sınıfı’ adlı müzikal oyunda oyuncu olarak yer alan 23 yaşındaki bir kadın, oyunun yönetmeni Murat K.’nin kendisini cinsel tacize maruz bıraktığını söyledi.

Kadının şikayeti üzerine Murat K. hakkında 10 yıla hapis istemiyle açılan davanın duruşması bugün İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz sanık Murat K. ile müşteki kadın ve taraf avukatları katıldı.

DHA’nın haberine göre kadın o gün yaşananları şöyle anlattı:

“Bir anda afalladım, tepki veremedim. Yüzüme gülerek bakıyordu. Biz ayak üstü konuşurken Celal T. da salona girmişti ve koltukta oturuyordu. Bir şey demedim. Mutfakta kahvesini doldurdu, getirip servis ettim. Sonrasında da oyun provalara katıldım.”

Şikayet ve inkar

Üç gün sonra cinsel tacizi bir arkadaşına anlattığını ardından da sendikayla görüştüğünü söyledi ve devamla şunları anlattı:

“Sendikadan görüştüğüm Yeşim Hanım’ın tavsiyesi üzerine olay yerinin görüntülerini almak için Celal T. ile görüştüm, durumu anlattım. Daha sonra durumu sanığa anlattığını söyledi ve gelmemi istedi. Yanlarına gittim, sanık suçlamayı kabul etmediğini söyledi, bağırıp çağırarak konuşmaya başladı. Koluma dokunup ‘Kola dokunmayı cinsel taciz mi algılıyorsun? dedi. Oradan ayrıldım. Birkaç gün sonra Celal T. beni aradı. Neden işe gelmediğimi sordu. Bu sefer durumu babama anlattım, onunla birlikte provalara gittik. Sanıktan davacı ve şikayetçiyim.”

Duruşma ertelendi

Duruşmada konuşan Murat K. ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen B.K. de müştekinin üniversiteden arkadaşı olduğunu, bir gün kendisine Murat K.’nın kendisini taciz ettiğini ağlayarak anlattığını söyledi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.