Ana SayfaDünyaHaseke’de ABD ve DSG’lilere saldırı

Haseke’de ABD ve DSG’lilere saldırı

HABER MERKEZİ –Haseke yakınlarındaki Şeddade’de devriye görevi yürüten DSG ve ABD askerlerine saldırı düzenlendi.

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke kentinin güneyinde kalan Şeddade kasabasında, kontrol noktasına bombalı saldırı düzenlendi.

Yerel kaynaklar ve ajansların aktardığına göre saldırı, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi.

Saldırının düzenlenme şekli ve kayıplar konusunda farklı kaynaklardan çelişkili haberler var.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), uluslararası haber ajansı AFP ve Türkiye’deki ajanslar saldırıda devriye görevi yürüten beş Demokratik Suriye Güçleri (DSG) savaşçısının yaşamını yitirdiğini ve bazı ABD askerinin yaralandığını duyursa da Koalisyon ve bölgedeki askeri kaynaklar bu bilgiyi teyit etmedi.

BBC de kimi kaynakların ölü sayısına ilişkin verdiği bilgileri aktararak, bu bilgilerin resmi kaynaklarca doğrulanmadığını aktardı.

Koalisyon’dan açıklama

Öyle ki saldırıyı doğrulayan IŞİD’le Mücadele Koalisyonu Sözcüsü, ABD’li askerlerden hayatını kaybeden olmadığını belirterek, ölü ya da yaralı sayısına ilişkin bir bilgi vermedi. Sözcü saldırıya dair daha sonra kapsamlı bir bilgilendirme yapılacağını belirtti.

Suriye’den yayın yapan ANHA da ‘askeri kaynaklar’a dayandırdığı haberinde, kasabadaki İç Güvenlik Güçleri ve ABD askerlerinin bomba yüklü aracı fark etmesi üzerine siper alarak konumlandıklarını ve bu nedenle saldırıda can kaybı yaşanmadığı bilgisini servis etti.

Ajans saldırıda biri ABD askeri olmak üzere üç kişinin yaralandığını, onların da patlamanın etkisiyle oluşan basınçtan yaralandığını bildirdi.

Minbiç saldırısı

Bu, ABD ve DSG güçlerinin birlikte bulunduğu bir alana son beş gün içinde yapılan ikinci saldırı.

16 Ocak’ta Minbiç’te bir intihar saldırısı düzenlenmiş, saldırıda dördü Amerikan askeri 19 kişi hayatını kaybetmişti.