Ana SayfaPolitikaHDP Cizre Belediye Eş Başkan adayı Kutlu serbest bırakıldı

HDP Cizre Belediye Eş Başkan adayı Kutlu serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Şırnak merkezli operasyon sırasında gözaltına alınan 22 kadından aralarında HDP Cizre Belediye Eş Başkan adayı Berivan Kutlu’nun da bulunduğu toplam 10 siyasetçi serbest bırakıldı.

Şırnak merkezli 7 ilde dün sabah saatlerinde yapılan eşzamanlı ev baskınlarında 22 siyasetçi kadın gözaltına alınmıştı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimlerden 8 aylık hamile DİSK Genel-İş Sendikası Şırnak Şube Eş Başkanı Zeynep İdin ve 8 aylık hamile Ayfer Şahin Bilici dün çıkarıldıkları savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan kadınlardan bazıları da dün adliyeye sevk edildi.

Kadınlardan Emine Erkuş, Felek Çakar, Saliha Esmeray, DBP’li İl Genel Meclis üyesi Kumri Yürük, Halime Tarak, Sibel Erk ve Leyla Yıldız adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen HDP Cizre Belediye Eş Başkan adayı Berivan Kutlu da adli kontrol şartıyla sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Halen gözaltında bulunan HDP Şırnak merkez Belediye Eş Başkan aday adayları Şirin Kılınç ve Leyla Kılınç, DBP İl Eş Başkanı Ayşe Altay ile DBP Şırnak merkez İlçe Eş Başkanı Nuriye Bilir’in de bulunduğu diğer kadınların bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniliyor.