Ana SayfaGüncelHDP’li eski vekil Sibel Yiğitalp’e 26 yıla kadar hapis istemi

HDP’li eski vekil Sibel Yiğitalp’e 26 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – Eski Milletvekili Sibel Yiğitalp hakkında 26 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır eski Milletvekili Sibel Yiğitalp hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

16 eylem ve açıklama gerekçe gösterilerek 4 ayrı suçtan hazırlanan iddianame, Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce de kabul edildi.

İddianamede, Yiğitalp’in milletvekilliği döneminde katıldığı cenaze törenleri, toplantı, basın açıklamaları ile mitinglerde yaptığı konuşmalar suçlama konusu yapıldı.

Ayrıca iddianamede, Yiğitalp’in çeşitlilik, süreklilik ve yoğunluk gösteren eylem ve faaliyetlerinin “örgüt üyeliği” boyutuna ulaştığı savunuldu.

26 yıla kadar hapis istemi

Açılan davanın, Yiğitalp’in hakkında daha önce 11 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davayla birleştirilmesi talep edildi.

Söz konusu davada Yiğitalp’e “örgüte üye olmak”, “örgüt propagandası yapmak”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak”, “halkı kanunlara uymamaya tahrik” ve “görevi yaptırmamak için direnmek” suçlamaları yöneltiliyordu.

Birleştirme talebiyle hazırlanan iddianamede, “örgüte üye olmak”, “örgüt propagandası yapmak”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” ile “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” iddialarından Yiğitalp’in 10 yıldan 26 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Previous post
Boşandığı kadını ölümle tehdit eden erkek gözaltına alındı
Next post
Putin'le konuşan Macron: IŞİD'le savaşan Kürt güçleri korunmalı