Ana SayfaÖzelHDP’li vekile “neden konuşmadın” fezlekesi

HDP’li vekile “neden konuşmadın” fezlekesi

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Ebru Günay hakkında katıldığı ancak bir konuşma yapmadığı basın açıklamasında “açıklamaya tepki göstermediği” gerekçesiyle fezleke hazırlandı. Fezlekeyi “trajikomik bir hukuk skandalı” olarak nitelendiren Günay’a göre bu, “gözünün üzerinde neden kaş var” demek gibi bir şey.


Haber: Bekir Avcı


Meclis’e milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması için fezlekeler gelmeye devam ediyor.

Hakkında fezleke hazırlanan isimlerden biri de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Ebru Günay.

Meclis’e sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderilen fezlekede Günay, katıldığı bir basın açıklaması dolayısıyla “örgüt propagandası” yapmakla suçlanıyor.

“Neden açıklamaya tepki göstermedin” suçlaması

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan soruşturma kapsamında hazırlanan fezlekede Günay, basın açıklamasında yaptığı konuşmadan değil yapmadığı konuşmadan dolayı suçlanıyor ve dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.

Fezlekede; 2018 yılının Ekim ayında HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’ın Diyarbakır’da bir basın açıklamasında yaptığı konuşma hatırlatılıyor.

Kurtulan söz konusu açıklamada 9 Ekim 1998’de PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkmak zorunda kalması ve İmralı Cezaevi’ndeki tecritle ilgili konuşmuştu.

Fezlekede Günay’ın bu basın açıklamasında yer aldığı belirtilerek “basın açıklamasına bir tepki göstermediği” ifade ediliyor ve “örgüt propagandası” yaptığı iddia ediliyor.

Günay: ‘Neden gözünün üzerinde kaş var’ diyorlar

Günay, fezlekedeki suçlamayı ülkede son birkaç yıldır giderek artan “trajikomik hukuk skandallarından biri” olarak nitelendiriyor.

Aynı zamanda Öcalan’ın 10 yıl avukatlığını yaptığını hatırlatan Günay, “Müvekkilimle ilgili bir basın açıklamasına katılmamdan daha doğal ne olabilir?” diye soruyor.

“Ortada bir hukuk skandalı var. Sonuçta insanların demokratik taleplerini açıklama hakkı var ve ifade özgürlüğü de budur. Partimiz, vekillerimiz ortak bir açıklama yaptı. Ben de oradaydım. Şimdi deniliyor ki ‘Açıklamaya tepki göstermedi’.

“Yapılan açıklamada bir yasa dışılık yok. Hukuka uygun ve demokratik bir talep dile getiriliyor. Yasa dışı olan o eyleme müdahaledir.

“Bu fezleke ‘Gözünün üzerinde neden kaş var’ demek gibi bir şey aslında. Neymiş; neden orada bulunmuşum, müdahale etmemişim. 10 yıl boyunca avukatlığını yaptığım müvekkilim ile ilgili bir açıklamaya katılmışım ve beni ‘Neden açıklamaya tepki göstermedin’ diye suçluyorlar. Trajikomik.”

Fezlekeler

Son olarak biri Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP), dokuzu ise HDP’den olmak üzere toplam 10 milletvekili hakkında hazırlanan 21 dokunulmazlık dosyası 2019’un ilk haftasında Meclis’e gönderildi.

Böylelikle yeni yasama döneminde Meclis’e ulaşan fezlekelerin sayısı 180’i aştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Devlet istismarcıyla empati kuruyor, vakaların çoğu yargıya yansımıyor'
Sonraki Haber
İzmir'de iki çocuğa istismarda bulunan erkek ilk duruşmada tahliye edildi