Ana SayfaGüncelHDP’nin tespit ettiği binlerce ‘hayali seçmen’e Soylu’dan doğrulama

HDP’nin tespit ettiği binlerce ‘hayali seçmen’e Soylu’dan doğrulama

HABER MERKEZİ – Yerel seçimlere sayılı günler kala ‘şüpheli’ adres değişikliği haberleri gelirken, İçişleri Bakanı Soylu’dan HDP’nin tespit ettiği usulsüzlükleri doğrulayan bir açıklama geldi. Soylu, Doğu ve Güneydoğu’da 37 bin 710 adres değişikliğinin uygunsuz olarak gerçekleştirildiğini açıklarken, HDP de seçmenlere çağrıda bulundu.

Olmayan adreslerde, inşaatlarda, ahırlarda, boş arazilerde seçmen çıkmasının yanı sıra boş dairelerde de yüzlerce seçmen kaydının bulunduğu partilerce tespit ediliyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) bu usulsüzlükleri kayıt altına alan partilerin başında geliyor.

Parti’nin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için askıya çıkan seçmen listelerinde tespit ettiği binlerce usulsüz seçmen kaydı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından da doğrulandı.

Antep’teki seçim güvenliği toplantısında konuşan Soylu, “26 doğu ve güneydoğu ilimizde 37 bin 710 adres değişikliği haksız, gerçeğe uygun olmayan şekilde yapılmıştır” dedi.

Usulsüzlük haberleri

Yerel seçimler yaklaşırken Türkiye’nin farklı noktalarından ‘şüpheli’ adres değişikliği haberleri geliyor.

Olmayan adreslerde, inşaatlarda, ahırlarda, boş arazilerde seçmen çıkmasının yanı sıra boş dairelerde de yüzlerde seçmen kaydının bulunduğu partilerce tespit ediliyor.

HDP sadece Muş, Şırnak, Iğdır, Kars, Hakkari ve Bitlis’te seçmen kayıtlarının askıya çıkmasının ardından yaptığı araştırmalarda 20 bine yakın seçmen kaydı olduğunu tespit etti ve açığa çıkan bu usulsüzlüklere ilişkin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazda bulundu.


Boş binaya 119, tek bir daireye 338 seçmen: HDP’den 5 kentteki binlerce ‘fazla’ seçmene itiraz


HDP’li Özgüneş’ten çağrı

HDP Milletvekili Hasan Özgüneş

Seçmen usulsüzlüklerinin en çok yaşandığı kentlerin başında gelen Şırnak ve ilçelerindeki durumu değerlendiren kentin HDP’li Milletvekili Hasan Özgüneş, birçok kişinin kaydının haberleri olmadan değiştirildiğini söyledi.

“Aklın ve mantığın almayacağı bir durumla karşı karşıyayız” diyen Özgüneş, kendi izni olmadan ve tehdit edilerek ikametleri farklı yerlere taşınan seçmenlere ulaşacaklarını belirtti.

Oy kaydırmanın irade gaspı anlamına geldiğini vurgulayan Özgüneş, ikametleri taşınanlara, “Bu oyuna kimse gelmesin ve herkes bulunduğu yerde oy kullansın” çağrısında bulundu.

Previous post
Bitlis'te 43 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı
Next post
ABD'de çöle mülteciler için su bırakan dört kadın suçlu bulundu