Ana SayfaGüncelHDP’nin üst düzey yöneticilerine tehdit mailleri: “Çember daralıyor”

HDP’nin üst düzey yöneticilerine tehdit mailleri: “Çember daralıyor”

HABER MERKEZİ – Üst düzey yöneticilerine tehdit mesajları geldiğini belirten HDP Hukuk Komisyonu Üyesi Ayşe Acar Başaran, “Bir parti üyemizin tırnağı dahi kanarsa bunun sorumlusu AKP’dir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) milletvekilleri, belediye başkan adayları, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve Parti Meclisi üyelerine 3 Ocak’ta tehdit mailleri gönderildi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Metin Yoksu’nun haberine göre söz konusu mailler “İntikam Timi” imzası ile partililere gönderildi.

Maillerde ise “Bu ülke sahipsiz değildir”, “Son bir defa uyarıyoruz aksi takdirde olacaklardan sorumlu değiliz”, “Her şeyin bedeli ağır olacak bunu unutmayın”, “Her şeyden öte geçmişin hesabını soracağız! O kazdığınız hendeklere gömeceğiz sizleri, çember daralıyor” gibi ifadelerinin yanı sıra küfür ve hakaretler içeren ifadeler kullanıldığı öğrenildi.

Üst düzey parti yöneticilerine kadar maillerin gelmesi sonrası HDP’nin hukuk komisyonu yasal işlem başlatmak amacıyla harekete geçti.

Ayşe Acar Başaran

Konuya ilişkin ajansa bilgi veren HDP Hukuk Komisyonu Üyesi ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, tehdit maillerinin gelmesi sonrası araştırma yaptıklarına ve partilerinin üst düzey yönetici kademelerine kadar maillerin gönderildiğine dikkat çekti.

Başaran, “Bu kadar kutuplaştırılmış bir toplumda bu tehditleri dikkate alıyoruz” diyerek, yasal işlemlere başladıklarını söyledi.

Maillerin kendilerine sorumluluk atfedilen bir grup tarafından gönderilmiş olabileceğine dikkat çeken Başaran, “Bu belli bir grubun işi olabileceği gibi farklı organizasyonların hazırlığı da olabilir” dedi.

Her seçim döneminde iktidar tarafından hedefe konulduklarını hatırlatan Başaran, “Bir parti üyemizin tırnağı dahi kanarsa bunun sorumlusu AKP’dir” dedi.

Parti yasal yollara başvuracak

1990 yıllarda parlamenterlere dönük saldırıların olduğunu Başaran, “Türkiye’de çok daha vahim şeyleri gördük. Siyasilere dönük suikastların olduğu zamanlara da şahit olduk” dedi.

Tehditlerden korkmadıklarını vurgulayan Başarak, “Siyasetimizi yapmaya devam edeceğiz ve beraberinde tedbirlerimizi alıp tüm yasal yollara da başvuracağız” diye belirtti.

Başaran, demokratik hukuk devletlerinde milyonların oyunu almış bir partiye yapılacak bir tehdidin yasal olarak en ağır şekilde yargılanıp gerekli cezanın verilmesi gerektiğini de ekledi.

“Milyonların oyunu alan bir partiye yapılan tehditlerin yasal bir karşılığı olmalıdır. Biz yasal başvurularımızı yapacağız, fakat devlet nasıl bir duruş sergileyeceği önemlidir. Bunlarla ilgili soruşturma mı açılacak yoksa iktidar tarafından milliyetçiliği topluma körüklemeye devam mı edecek?”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Popülist otoriterleşme üzerine
Sonraki Haber
Eğer seçilirse Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerini sonlandıracak