Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİki polis cinsel saldırıda bulundu, kadının başvurusunu işleme alan olmadı

İki polis cinsel saldırıda bulundu, kadının başvurusunu işleme alan olmadı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir polis, taksiden indirdiği Özbekistan uyruklu bir kadına cinsel saldırıda bulundu. Karakola gidip polis hakkında şikayetçi olan kadının başvurusu işleme alınmadı.

İstanbul’da bir polis, taksiden indirdiği bir kadına cinsel saldırıda bulundu. Saldırı sonrası polis merkezine giderek şikayet eden kadına başka bir polisin “Cezalarını ben vereceğim” diyerek şikayet başvurusunu işleme almadığı belirtildi.

Hürriyet’in haberine göre trafik kontrolü yapan polisler Şeref Şık ile İsmail Kök, bir taksiyi durdurarak Özbekistan uyruklu yolcu I.K.’yi araçtan indirdi.

Şık ve Kök, genç kadını polis aracında 4 saat alıkoydu ve cinsel saldırıda bulundu.

Polisler bin 400 TL’sini de aldıkları I.K.’yi Yedikule’de indirip uzaklaştı.

Şikayet başvurusu işleme alınmadı

Şikayette bulunmak için Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi Amirliği’ne giden I.K. polis memuru Y.S. ile görüştü.

Y.S. ise “Onun da çoluğu çocuğu var, zaten it gibi pişman şu an, cezasını vereceğim, sen merak etme. Size bir daha yaklaşamaz. Yaklaştığında beni arayacaksın” diyerek şikayet müracaatını almadı.

Komiser E.S. de “O polisin komiseriyim. Cezasını kendim vereceğim. Onu başka yere süreceğim” diyerek yine şikayet müracaatı oluşturmadı.

O gün Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Nöbetçi Amiri olarak görev yapan A.B.’nin de polis memuru Y.S. tarafından bilgilendirildiği; ancak onun da müştekiyi dinlemesine rağmen işlem yapılması için gerekli emri vermediği iddia edildi.

I.K.’nin şikayet müracaatını almayan polislerin gasp edilen bin 400 TL’yi ise iade ettiği ifade edildi.

‘Evine git banyo yap’

I.K.’nin arkadaşı G.K., bir gün sonra Şık’a ne ceza verildiğini öğrenmek için polis merkezine gitti. Ancak kimsenin olaydan haberi olmadığı ortaya çıktı.

Yeniden ifadesi alınan I.K., “Evine git, banyo yap” diyen polis memurundan ve şikayetini almayan komiserden şikayetçi oldu.

Gasp Büro Amirliği ekipleri, Y.S., E.S. ve A.B. ile Şık ve Kök’ü karakolda gözaltına aldı.

İki polis tutuklandı

Şüpheli Şık, “I.K ile rızası ile cinsel ilişkiye girdiğini ancak parasını almadığını” iddia ederek suçlamaları reddetti. Diğer polisler de tüm suçlamaları reddetti. Şık ile Kök tutuklandı.

Diğer polisler adli kontrolle serbest bırakıldı. Beş polis hakkında dava açıldı.

Şık için 46 yıla kadar, Kök için 10,5 yıla kadar hapis istendi. A.B.’nin 15,5 yıla kadar, E.S. ve Y.S.’nin de 10,5 yıla kadar hapsi talep edildi.

Previous post
Yönetmen Pawlikowski 'Soğuk Savaş' filmini anlatıyor
Next post
Afrin'de patlamalar: En az iki ölü