Ana SayfaDünyaİtalya’nın ilk siyah bakanına ırkçılık yapan senatöre hapis cezası

İtalya’nın ilk siyah bakanına ırkçılık yapan senatöre hapis cezası

HABER MERKEZİ – İtalya’da ülkenin ilk siyah bakanı Cecile Kyenge’ye “orangutan” diyen, iktidardaki aşırı sağcı Lig Partisi’nin senatörlerinden Roberto Calderoli, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İtalya’da iktidardaki aşırı sağcı Lig Partisi’nin senatörlerinden Roberto Calderoli, 2013’teki bir seçim mitinginde ülkenin ilk siyah bakanı Cecile Kyenge’ye “Ne zaman onun fotoğraflarını görsem, aklıma orangutandan başka bir şey gelmiyor” demişti.

O dönemde, Avrupa Parlamentosu üyesi olan Entegrasyon Bakanı Kyenge, Calderoli’ye dava açmıştı.

İtalya’nın Bergamo kentinde görülen davada mahkeme, Calderoli’yi “ırkçı hakaretten” suçlu buldu, 18 ay hapis cezasına çarptırdı.

BBC Türkçe’nin haberine göre suçlamaları reddeden ve Kyenge’ye “şaka yollu takıldığını” öne süren Calderoli’nin hapse girip girmeyeceği temyiz duruşmalarından sonra belli olacak.

“Irkçılığın yükselişe geçtiği bir dönemde önemli bir karar”

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden tıp okumak için 1983’te İtalya’ya gelen Kyenge ise “ülkede ırkçılığın yükselişe geçtiği bir dönemde” kararın son derece önemli olduğunu söyledi.

Kyenge, “Bu karar, ülkede hala, ırkçı saldırılara maruz kalan insanların saygı ve onuru için konuşmaya çalışan yargıçların var olduğunu gösteren önemli bir işaret” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bingöl'de okullar tatil edildi, 4 il için kar uyarısı yapıldı
Sonraki Haber
Rosa Luxemburg’u sanatla anmak - Uraz Aydın