Ana SayfaÇalışma Yaşamıİzmir’de gözaltıların ardından bir araya gelen işçiler: Eylemlerimiz sürecek

İzmir’de gözaltıların ardından bir araya gelen işçiler: Eylemlerimiz sürecek

HABER MERKEZİ – İzmir’de açıklama yapmak isteyen İZENERJİ işçisi Genel-İş üyelerine biber gazıyla müdahale eden polis, 15 işçiyi darp ederek gözaltına aldı. Arkadaşlarının gözaltına alınmasının ardından bir araya yüzlerce işçi ve sendika yöneticisi eylemlerinin süreceğini vurguladı.

Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) üyeleri, İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ şirketi ile imzalamak istedikleri Toplu İş Sözleşmesi’ne (TİS) ilişkin belediye binası önünde açıklama yapmak üzere bir araya geldi.

Belediye binasının bulunduğu Konak Meydanı’nda toplanan Genel-İş üyelerine polis, biber gazıyla müdahale etti.

MA’da yer alan habere göre polislerce darp edilen işçilerden 15’i gözaltına alındı.

Gözaltılar üzerine Genel-İş 7 No’lu Şubesi, tüm üyelerine iş bırakma çağrısında bulundu.

Çöp arabaları yolu kapattı

Sendikanın çağrısıyla yüzlerce işçi belediye binası önünde bir araya geldi. Belediye binası önüne gelemeyen işçiler ise bulundukları yerde iş bıraktı.

Birçok sivil toplum örgütü ve CHP İzmir milletvekillerinden Atilla Sertel ve Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu siyasi parti üyeleri de destek verdi.

Sendika.org’da yer alan habere göre ESHOT’a bağlı otobüsler ve belediyenin çöp arabaları da yolları kapattı.

Çoğu kişi iş durdurma eylemi yaptı

Konak Meydanı’nda bir açıklama yapan Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, hak arama mücadelelerinin ellerinden alınmaya çalışıldığına vurgu yaptı.

Sadece İZENERJİ işçisi olmadıklarını Türkiye genelinde yüz binlerce kişi olduklarını ve eylemlerinin ilerleyen günlerde de devam edeceğini belirten Yıldız şunları söyledi:

“Bugün müsaade edilseydi biz sadece açıklamamızı okuyup çıkacaktık. Ama siz gereken cevabı buraya toplanarak verdiniz. Çoğu arkadaşımız iş durdurdu ve gelemedi. Bizler, 14 Ocak Pazartesi 2 saat, 17 Ocak Perşembe günü ise toplu iş sözleşmemiz çözülmediği taktirde yarım gün iş bırakarak Konak Pier önünde toplanıp Konak Büyükşehir Belediyesine yürüyeceğiz. Eğer o güne kadar her hangi bir adım atılmasa 31 Ocak tarihinde mahkememiz var. Bütün üyelerimizi sabah bütün arkadaşlarımız ile beraber Bayraklı Adliyesi önünde tüm gün iş bırakacağız.”

Gözaltına alınanlar bırakılacak

CHP’li vekillere de seslenen Yıldız, vekillerin eylemlerde kendilerinin yanında olmadıkları sürece sendikaya alınmayacaklarını dile getirdi.

Gözaltına alınan arkadaşlarının sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyen Yıldız, hepsinin ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılacağını söyledi.


Bu haber Mezopotamya Ajansı ve Sendika.org’dan derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Porto Rikolu gey şarkıcı Kevin Fret öldürüldü
Sonraki Haber
AKP, Trabzon'da iki ilçeyi MHP’ye bıraktı